بررسی عملکرد و کارایی مصرف کود ارقام کلزا در سطوح مختلف کود گوگرد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی با تاکید بر تنش های غیرزیستی
  • کد COI اختصاصی: NCASPNU01_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1039
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رئوف سید شریفی

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

محمد صدقی

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

به منظور بررسی عملکرد و کارایی مصرف کود ارقام کلزا در سطوح مختلف کود گوکرد، آزمایشی در سال زراعی 1387 درمزرعه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتور ها شامل کاربرد کود گوگرد در چهار سطح در کرت های اصلی (صفر، 25، 50 و 75 کیلوگرم گوگرد در هکتار) و ارقام کلزا در سه سطح (Opera, Fornax و Slmo) در کرت های فرعی بودند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف کود گوگرد به طور معنی داری عملکرد دانه، تعداد دانه در نیام، تعداد نیام در بوته و وزن هزار دانه را تحت تأثیر قرار داد. بالاترین عملکرد دانه، تعداد دانه در نیام، تعداد نیام در بوته و وزن هزار دانه در کرت هایی که بالاترین مقدار کود گوگردی (75 کیلوگرم در هکتار) را دریافت کرده بودند، بدست آمد. مقایسه میانگین اثر ترکیب تیماری رقم در سطوح گوگردی نشان داد که حداکثر عملکرد دانه در کرت هایی بدست آمد که رقم Opera با مقادیر 50 و 75 کیلوگرم کود گوگردی به کاربرده بود. نتایج مشابهی نیز در تعداد دانه در نیام، وزن هزار دانه و تعداد نیام در بوته مشاهده گردید. اثر ترکیب تیماری رقم در سطوح کود گوگردی بر کارایی مصرف کود معنی دار شد. مقایسه میانگین ها نشان داد که با افزایش کود مصرف کارایی مصرف کود کاهش یافت ولی، واکنش ارقام مورد استفاده یکسان نبود. حداکثر کارایی (5/2 کیلوگرم بر کیلوگرم) مربوط به کرت هایی بود که رقم Opera با سطح کودی 50 کیلوگرم در هکتار و حداقل آن (2/3 کیلوگرم بر کیلوگرم) مربوط به کرت هایی می باشد که رقم Forax با سطح کودی 75 کیلوگرم در هکتار به کار برده شد. بنابراین، آن می تواند پیشنهاد شود که به منظور دستیابی به حداکثر عملکرد دانه و کارایی مصرف کود، رقم Opera با 50 کیلوگرم گوکرد در هکتار در شرایط اقلیمی اردبیل به کار برده شود.

کلیدواژه ها

گوگرد، کارایی مصرف کود، کلزا، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.