روش های خوشه بندی داده بر اساس جستجوی فاخته
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش مهندسی کامپیوتر و توسعه پایدار با محوریت شبکه های کامپیوتری، مدلسازی و امنیت سیستم ها
- کد COI اختصاصی: CESD01_203
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1572
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی، گروه کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد، مشهد
استاد تمام، گروه مهندسی برق، دانشگاه فردوسی، مشهد
استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر - سخت افزار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد
چکیده
در این مقاله، روشهایی جهت خوشه بندی بر اساس الگوریتم جستجوی فاخته (CS) ارائه میشود. CS از تولیدمثل انگلی پرنده فاخته الهام گرفته شده است. در این الگوریتم حرکت هر فاخته به صورت نوعی گام تصادفی به نام پرواز لوی است. در الگوریتم اول، جمعیت اولیه به صورت تصادفی تولید میشود. در الگوریتم دوم، برای بهبود پایداری خوشه بندی از خاصیت همه سویی آشوب بهره گرفته میشود. در الگوریتم سوم، به منظور شروع از نقاط نزدیکتر به جواب سراسری، از الگوریتم K-means برای تولید جمعیت اولیه استفاده می شود. تابع آشوبناک مورد استفاده در الگوریتم دوم، نگاشت گربه آرنولد است که در مقایسه با نگاشت منطقی و سینای بر روی هفت تابع معیار بهینه سازی، عملکرد موفقتری دارد. نتیجه اعمال الگوریتم های خوشه بندی بر روی شش مجموعه داده معیار نشان می دهد که روش خوشه بندی CS با آغازسازی K-means ( KCS ) در مقایسه با سایر الگوریتم های مورد بررسی، پایداری بیشتر و متوسط هزینه کمتری دارد.کلیدواژه ها
خوشه بندی، الگوریتم جستجوی فاخته، تابع آشوبناک گربه آرنولد، تابع آشوبناک سینای ، پرواز لویمقالات مرتبط جدید
- فشرده سازی داده های ساخته شده با پاشش گاوسی در مدل سازی سه بعدی با استفاده از تحلیل مولفه اصلی
- دسته بندی عیوب جوش روی تصاویر پرتونگاری صنعتی با معرفی مدل یادگیری عمیق WeldClassNet
- بهبود تخمین بارندگی از پردازش تصاویر ماهواره ای با تلفیق هوش مصنوعی و داده های جغرافیایی (مطالعه موردی شهرستان بندرانزلی)
- تشخیص بیماری صرع در سیگنالهای الکتروانسفالوگرافی با استفاده از الگوریتم ازدحام ذرات و ماشین بردار پشتیبان کوانتومی
- ارائه روش بهبود شناسایی کشتی در تصاویر SAR با استفاده از شبکه عصبی عمیق مبتنی بر باکس های مرزی چرخشی و الگوریتم توجه ادغام شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.