ارزیابی بهبود مقاومت کششی بتن با استفاده از خاکستر پسماندهای مخروط کاج

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت سیمان، انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CIEE02_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کریمی

کارشناس ارشد سازه های آبی،

جهانگیر عابدی کوپایی

استاد گروه مهندسی آب دانشگاه صنعتی اصفهان،

سیدفرهاد موسوی

استاد وابسته دانشکده عمران دانشگاه سمنان،

چکیده

مدیریت ایمن محیط زیست از الزامات اولیه توسعه پایدار به شمار می آید. یکی از دغدغه های این مدیریت در بحث توسعه عمرانی، تولید و اشاعه بتن سبز است. بتن سبز به بتنی اطلاق میشود که کمترین اثراتمخرب زیست محیطی را دارا باشد. صنعت سیمان یکی از بزرگترین مصرف کنندگان منابع طبیعی و سوختی در جهان به شمار می آید که اثرات مخرب زیست محیطی شایان ذکری را به جای می گذارد. همچنین دیاکسید کربن کارخانجات تولید سیمان، روزانه نقش برجسته ای در تخریب محیط زیست ایفا می کند. تحقیقات گسترده ای برای یافتن مصالحی که جایگزین این ماده شوند و از طرفی بتوانند در کنار سیمانخواص بتن را بهبود بخشند صورت گرفته است. یکی از بهترین راهکارهای موجود، استفاده مناسب از پسماندها در بتن میباشد که علاوه بر کاهش مصرف سیمان باعث عدم تجمع زیان بار این مواد در طبیعتمیشود. یکی از پسماندهای طبیعی مخروط کاج است که در این پژوهش پژوهشی در ارتباط با جایگزینی ، خاکستر مخروط کاج با سیمان ارایه میشود. در همین راستا، 4 طرح اختلاط بتن با درصدهای جایگزینی10 20 و 30 درصد وزنی سیمان ساخته شد. آزمایش مقاومت کششی برزیلی نمونه های بتنی در سنین 7و28 و60 و90 و 180 روز صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که میزان بهینه استفاده از خاکستر مخروط کاج در بتن، 20درصد وزن سیمان میباشد. در این درصد، در سن 180 روز، میانگین مقاومت کششی نمونه ها 121/93درصد نسبت به بتن کنترل، افزایش یافتند. با توجه به نتایج بدست آمده، می توان خاکستر مخروط کاج را به عنوان یک جایگزین مناسب برای بخشی از سیمان مصرفی به حساب آورد که علاوه بر افزایش مقاومت بتن باعث کاهش اثرات زیست محیطی تولید سیمان و همچنین پسماند مخروط کاج میگردد

کلیدواژه ها

توسعه پایدار - محیط زیست - بتن سبز - خاکستر مخروط کاج - مقاومت کششی بتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.