بررسی وضعیت بهداشت محیط و ایمنی مدارس ابتدایی شهرستان بوشهر در سال 1390

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH16_360
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش رنجبر

مربیدانشگاه علوم پزشکی بوشهر

رحیم طهماسبی

استادیاردانشگاه علوم پزشکی بوشهر

طاهره کاظمی وکیل آبادی

کارشناسی ارشد

سیده رقیه میراحمدی

کارشناسی مهندسی بهداشت محیط

چکیده

مقدمه و اهمیت موضوع: مدرسه به عنوان مکانی مطمئن در پرورش انسان قلمداد می شود و در فراهم آوردن زندگی سالم و نشاط انگیز و تربیت افراد با رفتار سالم ، نقش بسیار ارزنده ای ایفا می کند.دانش آموزان زمان نسبتا زیادی از او قات خویش را در مدرسه می گذرانند و هرگونه کم توجهی در حفظ و تامین سلامتی آنها باعث بروز ضایعه ای جبران ناپذیر خواهد شد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت بهداشت محیط و ایمنی در مدارس ابتدایی شهرستان بوشهر انجام شد.مواد و روشها: این پژوهش یک پژوهش توصیفی مقطعی می باشد که در سال 1390 بر روی 72 مدرسه ابتدایی(58 مدرسه دولتی و 16 مدرسه غیر انتفاعی) شهرستان بوشهر به روش سرشماری انجام گرفت. داده ها توسط چک لیست محقق ساخته بر اساس آیین نامه بهداشت محیط مدارس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور و با مراجعه به مدارس مورد بررسی و مصاحبه با مسولان مدارس و مشاهده مستقیم توسط پژوهشگر تکمیل گردیده و سپس داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار Excelو SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.نتایج و بحث: 3/58 % از کل مدارس دارای ساختمان قدیمی (قدمت بیش از 15 سال)و 7/41% نوساز بودند.100% مدارس دارای آب لوله کشی بهداشتی بودند. در 5/87%% مدارس آبخوری در فاصله مناسب نسبت به سرویس های بهداشتی قرار داشت ودر تمام مدارس ارتفاع آبخوری متناسب با سن دانش اموز بود. 7/91% مدارس دارای رنگ آمیزی مناسب بوده 8/95% دارای دفع بهداشتی فاضلاب، 6/98% دارای زباله دان بهداشتی، 1/93% دارای صابون مایع،8/77% دارای توالت بهداشتی بودند. در کل نتایج آماری اختلاف معنی داری (p< 0.05)بین بهداشت محیط و ایمنی در مدارس قدیمی و نوساز نشان داد ولی نتایج معنی داری بین وضعیت بهداشت محیط مدارس دخترانه و پسرانه و دو شیفت و مختلط مشاهده نشد.همچنین مدارس شهری در مقایسه با مدارس روستایی شهرستان دارای وضعیت ایمنی و بهداشت محیط مناسب تری بودند(p< 0.05). نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق لازم است در بخش نظارت و نوسازی ، تجهیز و توسعه مدارس شهرستان بوشهر بازنگری و مدیریت دقیق تری در خصوص ایمنی و بهداشت محیط صورت پذیرد.

کلیدواژه ها

بهداشت محیط ،ایمنی ، مدارس ابتدایی ، شهرستان بوشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.