تولید و کارآزمایی نانوذرات نقره مغناطیسی (Fe3O4-Ag) به منظور گندزدایی پساب فاضلاب شهری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH16_317
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش زینال زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم پزشکی تهران

روشنک رضایی کلانتری

دانشیار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران

رامین نبی زاده نودهی

دانشیار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران

علی اسرافیلی

استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران

چکیده

مقدمه و اهمیت موضوع: با توجه به اینکه آلودگی میکروبی منابع آب و پساب های فاضلاب به عنوان مخاطره ای جدی برای سلامت انسان محسوب می شوند؛ لذا گندزدایی با روش های متداول نظیر کلرزنی، اشعه UVو استفاده از کاتالیزورهای مختلف دارای مسائل فنی و اقتصادی و همچنین مشکلات بهداشتی نظیر تولید محصولات جانبی گندزدایی می باشند. از طرفی، با افزایش شیوع بیماریهای عفونی از طریق آب و مصارف مجدد پساب ها و گسترش میکروارگانیسم های بیماریزای مقاوم در برابر عوامل گندزدا، به استفاده از روش های نوین برای گندزدایی آب و پساب فاضلاب مورد نیاز است. نانو ذرات نقره به دلیل خواص کاتالیستی و ضد میکروبی، بعنوان یک گزینه موثر برای گندزدایی در سیستم های تصفیه آب و هوا مطرح می-باشند. پیش تر نانو ذرات نقره که در محیط های آبی به کار گرفته می شدند، از نظر جداسازی کاتالیست های باقیمانده در محلول و محصولات تولید شده دارای مشکلاتی بودند. نانو کامپوزیت های اکسید آهن به دلیل خاصیت مغناطیسی می توانند به راحتی با استفاده از یک میدان مغناطیسی خارجی (آهنربا) از محیط واکنش خارج گردند. از اینرو در این پژوهش، نانوذرات نقره که به عنوان عامل گندزدایی می باشند، به صورت پوششی روی نانوذرات اکسیدآهن قرار گرفته و نهایتا با استفاده از نیروی مغناطیسی از محیط واکنش خارج می شوند.مواد و روش ها: در این مطالعه پس از سنتز نمودن نانوکامپوزیت های نقره مغناطیسی به روش هم ترسیبی، خواص گندزدایی آن برروی باکتری های کلی فرم گرماپای و به روش تخمیر لوله ای مستقیم سنجش شد. از پساب فاضلاب تصفیه خانه شهرک قدس تهران و قبل از واحد گندزدایی به عنوان نمونه فاضلاب استفاده گردید. تاثیر غلظت های مختلف گندزدا، دانسیته متغیر کلی فرم مدفوعی و زمان تماس بین میکروارگانیسم و گندزدا و همچنین امکان استفاده مجدد از گندزدا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج و بحث:. نتایج نشان دادند در غلظت 2/0 گرم در لیتر از گندزای سنتز شده پس از 30 دقیقه زمان تماس و در MPN اولیه بالای 106، راندمان بالای 9/99 درصد (3 لگاریتم) بدست آمد. همچنین افزایش MPN اولیه در شرایط یکسان با راندمان گندزا رابطه مستقیمی داشت که به دلیل تماس گندزدا با تعداد بیشترمیکروارگانیسم ها قابل توجیه می باشد. نهایتا با نمونه برداری و آنالیز نمونه ها بعد از عمل گندزدایی، پساب حاصله فاقد یون های آهن و نقره بودند. نتیجه گیری: با توجه به امکان بازیابی مجدد گندزدای سنتز شده و همچنین عدم تولید آلاینده های ثانویه می تواند چشم انداز مطلوبی در صنعت آب و فاضلاب داشته باشد.

کلیدواژه ها

گندزدایی پساب، نانوکامپوزیت، نقره، کلی فرم مدفوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.