بررسی کارایی نانوذرات تیتانیم دی اکسید در حذف فتوکاتالیزوری آفت کش ایمیداکلوپراید از محیط های آبی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH16_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 884
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شکری

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز- دانشکده ی علوم پایه- گروه شیمی

امیر اکبری شورگلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز- دانشکده ی علوم پایه- گروه شیمی

محمدعلی بهنژادی

دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز- دانشکده ی علوم پایه- گروه شیمی

چکیده

مقدمه و اهمیت موضوع: انواع گوناگونی از آفت کش ها به منظور مبارزه با آفات در کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیبات با جذب شدن در زمین، به تدریج وارد آب های زیرزمینی و در نهایت آب آشامیدنی انسان ها می گردندکه ورود این آلاینده-های مقاوم به منابع تامین آب شرب می تواند اثرات مخربی بر سلامت انسان و محیط زیست داشته باشد. در سال های اخیر استفاده از روش های اکسیداسیون پیشرفته برای حذف آلاینده ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است زیرا این روش نسبت به روش های سنتی مانند کربن فعال ،اکسیداسیون شیمیایی ، بیولوژیکی، جذب سطحی مزایایی زیادی ازقبیل اکسیداسیون کامل آلاینده های آلی در عرض چند ساعت ، تشکیل نشدن محصولات چند حلقه ای ، دردسترس بودن مواد وکاتالیزورهای ارزان قیمت و اکسیداسیون آلاینده ها در محدودهای ppb دارد. مواد و روشها: نانو ذرات تیتانیم دی اکسید P-25 با استفاده از روش حرارتی بر روی شیشه های سندبلاست پوشش داده می شود و برای بررسی نحوه ی پوشش تیتانیم دی اکسید از تکنیک های SEM و AFM بهره برده شده است. پس از آماده شدن بستر، نمونه ها با افزودن 40،30،20،10 میلی گرم در لیتر ازآفت کش ایمیداکلوپراید به آب دو بار تقطیر تهیه گردید. نمونه ها در مراحل جداگانه در سیستم ناپیوسته در pH های اسیدی، بازی و طبیعی نمونه (5/6~) طی زمان 5، 10، 15، 30، 60، 120 و 180 دقیقه درمعرض تابش UV با شدت 17 وات بر متر مربع قرار گرفته و میزان حذف با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر دوشعاعی UV-Vis بررسی و راندمان عمل محاسبه شده است. نتایج و بحث: تصاویر حاصل از تکنیک های SEM و AFM نشان می دهند که نانوذرات تیتانیم دی اکسید به خوبی بر روی شیشه پوشش داده شده است. همچنین در غلظت ها وشدت به کار رفته بیشترین مقدار تخریب در pH طبیعی نمونه صورت می گیرد و سی نتیک تخریب از شبه درجه اول پیروی می کند. نتایج مطالعات معدنی سازی نیز کاهش TOC و ایجاد محصولات معدنی نظیر آمونیوم، نیترات، نیتریت وکلرید را با گذشت زمان نشان می دهد.نتیجه گیری: تکنیک به کار رفته یک روش مناسب در حذف آفت کش ایمیداکلوپراید می باشد، بطوریکه در غلظت 40میلی گرم در لیتر از آفت کش ، pH طبیعی (5/6~) و در فاصله ی 5/3 سانتی متر (شدت نور 17 وات بر متر مربع) در مدت 180 دقیقه، 24/90% از آفت-کش مورد تخریب قرار می گیرد .

کلیدواژه ها

ایمیداکلوپراید ، نانوذرات تیتانیم دی اکسید، واکنش فتوکاتالیزوری ، UV-C، pH

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.