بررسی کمیت و کیفیت تولید زباله در بیمارستان زنان در بندرعباس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH16_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 959
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره خردپیشه

دانشجو دکتری بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی یزد و عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقای سلامت خلیج فارس

مهدی مختاری

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد

حمیدرضا غفاری

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت و عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقای سلامت خلیج فارس

ولی علیپور

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت و عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقای سلامت خلیج فارس

چکیده

مدیریت زباله های پزشکی (MWM) یک نگرانی مهم بهداشت عمومی در سراسر جهان است .یکی از اولین گام های بسیار مهم در روند توسعه طرح قابل اعتماد مدیریت زباله نیاز به درک کمیت و کیفیت زباله ای است که باید مدیریت شود. مواد و روشها: این مطالعه یک مطالعه موردی بود. در این مطالعه شش نمونه زباله از بیمارستان زنان و زایمان شهر بندرعباس در هر شیفت (صبح، ظهر، شب) و کلاً 126 نمونه گرفته شد و برای محاسبه چگالی زباله یک ظرف یک مترمکعبی مورد استفاده قرار گرفت و از فرمول M V-1 P= استفاده شد.نتایج و بحث: مقدار کل زباله تولیدی بیمارستان 478/196 کیلوگرم در روز بود. میزان زباله های عمومی ،عفونی و نوک تیزبه ترتیب 63/105 کیلوگرم در روز، 9/97کیلوگرم در روز، 44/2 کیلوگرم در روز بود. و درصد آنها به ترتیب برابر 54% - 45%- 1٪ بود. اجزاء میانگین مقدار زباله های عفونی (9/97کیلوگرم در روز ) شامل: 4% کاغذ ،2/9 % پد مصرف شده ، 75/10٪ پوشک،5/31% پارچه و لباس 31.5٪، 5/2٪ زباله های نوک تیزو 40٪ زباله های دیگر بود و دانسیته زباله برای کل زباله های بیمارستان در حدود 3/91 کیلوگرم در مترمکعب بدست آمد . در این تحقیق میزان سرانه تولید زباله برای کل زباله های تولیدی 84/1 کیلوگرم برای هر تخت در روز و برای زباله های عفونی و خطرناک 91/0 کیلوگرم برای هر تخت در روز بدست آمد نتیجه گیری: سازمان بهداشت جهانی (WHO )نسبت زباله های عفونی بیمارستانی از کل زباله را در حدود (25/0-2/0 ) اعلام کرده است ، اما در این مطالعه 45٪ بدست آمد که خیلی بیشتر از حد استاندارد می باشد و دلیل آن عدم تفکیک و جداسازی و بازیافت مناسب آن می باشد و می توان با جداسازی و تفکیک مناسب زباله در بخش های مختلف بیمارستان ،سرانه تولید زباله های عفونی و خطرناک را تا حد امکان کاهش داد.

کلیدواژه ها

زباله بیمارستانی- زباله عمومی- زباله عفونی- زباله نوک تیز-کمیت -کیفیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.