بررسی کمیت و کیفیت شیرابه خروجی از مراحل مختلف فرایند تولید کمپوست زباله شهری به روش ویندرو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH16_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 890
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن هاشمی

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

محمدمهدی امین

مرکز تحقیقات محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

اصغر ابراهیمی

گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران

بیژن بینا

مرکز تحقیقات محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

ترکیب شیرابه کمپوست از محلی به محل دیگر بسیار متفاوت است و بستگی به ترکیب زباله، شرایط هیدرولوژیکی و چگونگی بهره‌برداری از تجهیزات دفع و شرایط آب و هوائی دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی کمیت و کیفیت شیرابه خروجی از مراحل مختلف فرایند تولید کمپوست زباله شهری به روش ویندرو به منظور انتخاب مؤثرترین و اقتصادی ترین فرایند تصفیه آن می باشد.مواد و روشها: این مطالعه از نوع توصیفی بوده و عمل نمونه‌برداری به منظور تعیین کیفیت میکروبی و شیمیایی شیرابه ناشی از مراحل مختلف پردازش کمپوست، در 4 فصل سال و بطور ماهیانه انجام ‌شد. اندازه گیری دبی شیرابه خروجی در محل انجام ‌شد. پارامترهای مورد آزمایش شاملpH،COD ،TSS ، EC، آمونیاک، فسفر، فلزات سنگین(Cd,Zn,Pb,Cr) و بار میکروبی(کلیفرمهای کل و گوارشی) بود. نمونه برداری از 4 نقطه تولید شیرابه (سالن دریافت، خرد کن و سایت تجزیه(توده های کمپوست)) انجام شد.میانگین غلظت CODدر سالن دریافت زباله، خردکن ، پرس، سایت تجزیه و حوضچه تبخیری به ترتیب 39864، 104643، 29898، 119592 و 99660 میلی گرم در لیتر بوده است.نتیجه گیری: بیشترین دبی و آلودگی آلی شیرابه از سایت تجزیه و کمترین آن از بخش خرد کن تولید می شود. در حالیکه بیشترین تولید غلظت فلزات سنگین در این بخش است که به دلیل ورود فلزات به شیرابه طی عملیات خرد کردن می باشد. تفکیک از مبدا و بازیافت زباله مهمترین راه حل کاهش تولید شیرابه و آلودگی آن می باشد

کلیدواژه ها

کمیت و کیفیت شیرابه، کمپوست، ویندرو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.