مقایسه اثر پلی آلومینیوم کلراید و سولفات آلومینیوم در حذف COD، TSS شیرابه محل دفن پسماندهای شهرقزوین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH16_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 959
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزه علی جمالی

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین

اسماعیل قهرمانی

عضو هیئت علمی و مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کردستان

شهرام صادقی

دانشجوی مهندسی بهداشت محیط و عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان

پیمان کاسب

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

زمینه و هدف: انعقاد و لخته سازی یک روش فیزیکو شیمیایی نسبتاً ساده برای تصفیه آب و فاضلاب است. نمک فلزات مثل سولفات آلومینیوم (آلوم)، سولفات فرو ،کلرور فریک و فریک کلرو سولفات معمولاً در انعقاد و لخته سازی بکار می روند. دفن پسماندها در محل های دفن شهری مرسوم ترین روش دفع نهایی در اغلب کشورهای مختلف دنیاست.شیرابه محل دفن بسیار آلوده بوده و می تواند خطراتی جبران ناپذیری به محیط زیست به خصوص آب زیر زمینی وارد نماید.امروزه استفاده از منعقد کننده ها در تصفیه آب و فاضلاب بسیار رایج شده و استفاده از این مواد رو به افزایش می باشد که دلیل این امر می تواند کارایی بالای این مواد در حذف موادمعلق و کدورت از محلول های آبی بوده است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین مقایسه اثر پلی آلومینیوم کلراید و سولفات آلومینیوم در حذف COD، TSS شیرابه محل دفن پسماندهای شهرقزوین می باشد.مواد و روش ها : این مطالعه شیرابه از محل دفن زباله های شهر قزوین برداشت شد. نمونه ها در طی شش ماه از محل برداشت شده و تواتر نمونه برداری هر دو هفته یکبار بود. این مکان دفن از 30 سال پیش به عنوان مکان دفن زباله های شهر قزوین و شهر های اطراف اختصاص یافته است. شیرابه تولیدی در یک برکه ذخیره شده و تحت تاثیر عوامل طبیعی مورد تصفیه قرار می گیرد . نمونه های مورد استفاده در این تحقیق از این نقطه برداشت شده است. نمونه پس از حمل به آزمایشگاه در یخچال و در دمایC° 4 تا زمان مصرف نگه داری می شدند . آزمایشات بر اساس کتاب روش های استاندارد برای آزمایش های آب و فاضلاب انجام می شد. یافته ها: نتایج آزمایش انعقاد و لخته سازی نشان داد که pH بهینه برای آلوم و PAC به ترتیب برابر با 7 و 8 بود. همچنین مقدار بهینه آلوم و PAC به ترتیب برابر با gr/L 9.5 و gr/L 3 بود. راندمان PAC در حذف COD،TSS، در شرایط بهینه برابر با 48.5% ،82.5% و راندمان آلوم در حذف COD , TSS در شرایط بهینه برابر با 58% ، 88.25% بود.بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از آزمایش میتوان نتیجه گرفت که از مواد منعقد کننده معمول میتوان برای تصفیه شیرابه های مسن که امکان تصفیه بیولوژیکی آنها وجود دارند استفاده کرد. این فرآیند به تنهایی برای تصفیه این گونه شیرابه ها کافی نبوده اما می توان همراه با واحدهای تصفیه فیزیکی مثل روش های غشایی به عنوان واحد تکمیلی برای رسیدن به استانداردهای دفع فاضلاب به محیط زیست بهره گرفت.

کلیدواژه ها

پلی آلومینیوم کلراید ، آلوم ، شیرابه ، قزوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.