جداسازی،خالص سازی و شناسایی ریزجلبک های جدا شده ازلاگون های نفتی خارک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی زیست پالایی
  • کد COI اختصاصی: BIOREMEDIATION01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1764
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان رحیمی

دانشجوی دانشگاه پیام نورشرق

محمدعلی آموزگار

عضو هیئت علمی پردیس علوم دانشگاه تهران

مصطفی نوروزی

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا

غلامرضا بخشی خانیکی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

جلبکها جایگاه ویژه ای در این زیست کره دارند و به دلیل حضور در زیستگاههای گوناگون، از هوا تا آب های زیرزمینی، عرضه وسیع تری را در مقایسه با سایر رستنی ها به خود اختصاص می دهند. در طول سالیان اخیر، ریز جلبک ها کاربردهای گسترده ای در زندگی بشر پیدا کرده اند. ایران منابع وسیع و ناشناخته ای از ریزجلبک ها را داراست. در این پژوهش نمونه برداری از حوضچه های نفتی خارک انجام شد و نمونه های جمع آوری شده جهت جداسازی و خالص سازی و شناسایی به آزمایشگاه منتقل گردید. جداسازی نمونه های جلبکی با استفاده از روش رقیق سازی، پلیت آگار و سانتریفوژ انجام شد و در نهایت منجر به خالص سازی تعدادی از نمونه های جلبکی گردید. برای جداسازی و خالص سازی این میکروارگانیسم ها از کشت جامد BBM (Bold's Basal Medium)وBG11 (Blue-Green-11) استفاده شد و شرایط مناسب جهت رشد و تکثیر ریز جلبک ها فراهم گردید. محیط کشت ریز جلبک ها را می توان به عنوان زیستگاه مصنوعی سترونی (استریل) در نظر گرفت که در آن قادر به رشد و تکثیر باشند به عبارت دیگر در این پژوهش تلاش شد نمونه مشخصی از ریز جلبک ها که فاقد هر نوع میکروارگانیسم دیگری، از جمله باکتری ، قارچ، پروتوزوا و غیره باشد، مورد کشت قرار گیرد. در این مطالعه تکنیک اصلی جهت خالص سازی نمونه های جلبکی استفاده از آنتی بیوتیک ها بود.آنتی بیوتیک امی پنم، جهت خالص سازی ریز جلبک های یوکاریوتی و همچنین تک سلولی و آنتی بیوتیک سیکلوهگزیمید برای حذف آلودگی قارچی و خالص سازی انواع سیانوباکتری ها به کار برده شد، و در نهایت نمونه های جلبکی خالص شد. بعد از خالص سازی، شناسایی مورفولوژیک با استفاده از کلید شناسایی مربوطه و شناسایی مولکولی با استفاده از تعیین توالی ژنوم 16S rDNA انجام شد. در نتیجه این تحقیق دو گونه ی Leptolyngbya nodulosa و Cyanobacterium caponinum شناسایی شد.

کلیدواژه ها

جداسازی ، خالص سازی، ریزجلبک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.