بررسی عوامل اثرگذار بر ایجاد و توسعه بانکداری الکترونیک در ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی
  • کد COI اختصاصی: MBMCONF01_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر رحیمی پور

کارشناس ارشد حسابداری، کارشناس مالی بانک سرمایه، تهران، ایران

علی اکبر درویشی

کارشناس ارشد حسابداری، رییس دایره شتاب بانک سرمایه، تهران، ایران

چکیده

عصری که در آن زندگی می کنیم عصر ارتباطات و فناوری اطلاعات است که در آن تمام ارکان جوامع در حال نفوذ و بروز است. یکی از مهمترین پدیده های ناشی از تحولات و انقلاب اطلاعات، تحول در شیوه های سنتی بانکداری است. در سالهای اخیر صنعت بانکداری به دلیل تغییر و تحولات عمده ای که در زمینه های فناوری و توسعه ی ارتباطات به وجود آمده، تغییرات چشمگیری داشته است. گسترش ارتباطات الکترونیکی و دسترسی تعداد زیادی از مردم جهان به شبکه ی جهانی اینترنت، بستری مناسب برای برقراری مراودات تجاری و اقتصادی فراهم نموده است. این امر موجب افزایش رقابت در صنعت بانکداری شده و ارائه ی خدمات بانکداری الکترونیکی را به همراه داشته است. چیزی که در عرصه رقابت امروزی باید مورد توجه دست اندرکاران بانکداری الکترونیک قرار گیرد، موانع پیش روی آن است. موانع زیرساختی بانکداری الکترونیک به نظر کارشناسان این امر به چهار دسته که عبارتند از: موانع فنی تخصصی، موانع قانونی اجتماعی، موانع مدیریتی استراتژیک و موانع اقتصادی مالی تقسیم می شوند. این پژوهش به بررسی وضعیت این چهار مانع در صنعت بانکداری الکترونیک ایران می پردازد. جامعه آماری این پژوهش، نمونه ای 100 نفری از میان کارشناسان و متخصصان بانکداری الکترونیک می باشد. داده های این پژوهش نیز از طریق توزیع پرسشنامه در میان کارشناسان مربوطه جمع آوری گردیده است. روش آماری تحقیق، استفاده از آزمون تی استیودنت در تحلیل رگرسیون و آزمون فریدمن جهت رتبه بندی هر یک از عوامل درنظر گرفته شده می باشد. نتایج این پژوهش بیانگر این مسئله بوده است که از میان موانع مورد بررسی، عامل اقتصادی مالی، مانعی بر ایجاد و توسعه بانکداری الکترونیک نبوده و سه عامل دیگر موانعی بر سر راه بانکداری الکترونیک هستند که باید ا ثرات آنها مورد بررسی و توجه دست اندرکاران این امر قرار گیرد. امید آنکه این مجموعه کوچک چراغ راهی برای مطالعات بیشتر باشد.

کلیدواژه ها

بانکداری الکترونیک، موانع بانکداری الکترونیک، تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.