نقش و جایگاه بانک در نظام تامین مالی خرد در راستای برنامه فقر زدائی کشور و تحقق ماموریت های اجتماعی محوله

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی
  • کد COI اختصاصی: MBMCONF01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین تقی نتاج

دکترای حسابداری و عضو هیات علمی دانشگاه

جمال بحری ثالث

دکترای حسابداری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

جواد کمرئی

کارشناس ارشد علوم اقتصادی

چکیده

نظام اعتبارات خرد یکی از راهکارهای مطرح شده در دو دهه اخیر به منظور تسریع در فرآیند سرمایه گذاری و تقویت بنیادهای مالی و پس انداز در مناطق روستایی و نهایتاً توانمندسازی جوامع روستایی و فقرزدایی از طریق ارتقاء بهره وری با تاکید بر بکارگیری اعتبارات خرد بوده است. با این اوصاف تامین منابع مالی خرد برای فقرا و نیازمندان نه تنها صدقه نیست بلکه روشی برای توانمند سازی ایشان نیز می باشد. با این رویکرد فقرانه مشکل، بلکه راه حل هستند. اعطای اعتبار خرد توسط بانک به متقاضیان نیازمند، فرصت های لازم برای اشتغال، راه اندازی کسب و کارهای کوچک و گسترش آموزش و بهداشت را فراهم می نماید. با این روش فقرانه مشکل، بلکه راه حل هستند. با استناد به تحقیقات صورت گرفته، امروزه پرداخت تسهیلات خرد توسط بانک ها به فقرا و نیازمندان یکی از موفق ترین راههای مورد قبول مبارزه با فقر در دنیا است. در این مقاله ابتدائاً مطالبی در خصوص تامین مالی خرد، بانک ها و موسسات مالی با ماموریت های اجتماعی و ... بیان می شود. سپس به نحوه عملکرد تعدادی بانک نمونه و موفق در زمینه کاهش فقر اشاره می گردد. از جمله مولفه های موفقیت نمونه مورد اشاره در زمینه کاهش فقر می توان به تاکید بر آموزش پس از اعطای وام، تشکیل گروههای وام / تسهیلات گیرندگان، اعطای سهام بانک به وام / تسهیلات گیرندگان، اهمیت فراوان به نقش زنان در اجتماع و ... اشاره نمود. در ادامه نقش و جایگاه بانک ها و موسسات مالی در تامین مالی خرد در راستای کاهش فقر با توجه به ماموریت های اجتماعی محوله مورد بررسی قرار می گیرد. در پایان نیز الگوی تجربی تخمین زده شده و بر اساس نتایج حاصله، پیشنهادات عملیاتی ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

نظام اعتبارات خرد، ماموریت اجتماعی، تامین مالی، روش گشتاورهای تعمیم یافته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.