ایستایی دانش پارادایم جدید در مدیریت دانش مطالعه موردی بانک های خصوصی و دولتی در شهرستان سنندج

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی
  • کد COI اختصاصی: MBMCONF01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز کفچه

دکتری مدیریت بازرگانی، استادیار دانشگاه کردستان

فریدون باقی

دانشجوی دکترای اقتصاد نظری، شرکت مخابرات استان کردستان

محمد رئوف احمدی

فوق لیسانس مدیریت صنعتی، شرکت مخابرات کردستان

آرش زمانی

فوق لیسانس مدیریت بازرگانی، شرکت مخابرات استان کردستان

چکیده

در عصر حاضر توجه به دانش و پویایی آن عامل مهمی است که می تواند سازمانها را همچنان در کورس رقابت نگه دارد. از طریق بررسی ایستایی دانش می توان عوامل موثر بر دانش شناسایی کرد و با حذف و یا کاهش آن پویایی دانش را در سازمان تضمین کرد. بنابراین هدف مطالعه حاضر تدوین مدل ایستایی دانش در یک زمینه سازمانی است. از طریق یک پرسشنامه معتبر روایی و پایایی) فرضیات تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل 1732 کارکنان بانک های خصوصی و دولتی شهرستان سنندج بودند. در مجموع 200 پرسشنامه کاملا پرشده جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از SPSS و LISERL استفاده شد. شاخص های به کار برده شده نشان از برازش مدل دارد. نتایج نشان می دهد که تنها متغیر سازمانی است که بر ایستایی یادگیری و ایستایی تجربه تاثیر دارد. متغیر سازمانی و متغیر IT نیز در تعامل با یکدیگرند که نهایتا بر متغیر فردی تاثیر دارند. به عبارت دیگر هرچند متغیر IT تاثیر مستقیمی بر ایستانی دانش ندارد اما بواسطه متغیر سازمانی تاثیر غیرمستقیمی بر آن دارد. یافته همچنین بیان می دارند که بانک ها از ایستایی یادگیری رنج می برند اما هیچ تفاوت معنی داری بین بانک های خصوصی از لحاظ ایستایی وجود ندارد.

کلیدواژه ها

ایستایی دانش، مدیریت دانش، عوامل فردی، عوامل سازمانی، عوامل فناوری (IT)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.