بررسی میزان نیترات در آبخوان کهنک و پهنه بندی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حفاظت وبرنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE02_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کریم زاده

کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست

عبدالنبی عبده کلاهچی

هیئت علمی مرکز تحقیقات آبخیزداری و حفاظت خاک تهران

فروزان فرخیان

مدیرگروه رشته مدیریت محیط زیست ،دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان

محمد پورداودی

مهندس شیمی ، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

چکیده

آلودگی آبهای زیرزمینی به نیترات در حال حاضر یکی از مهمترین مسائل زیست محیطی محسوب می گردد . در چند دهه اخیرمصرف کودهای نیتراته بدون توجه به تاثیر آنها بر محیط زیست گسترش غیر قابل انکاری داشته است .نیترات مانند سطوحکلوییدی خاک دارای بار منفی بوده و به راحتی توسط آب باران به منابع آب سطحی و منابع آب زیرزمینی وارد می شود . در این تحقیق با هدف بررسی گسترده آلاینده نیترات در آبخوان کهنک توسط سیستم اطلاعات جغرافیایی از 20 چاه بهره برداری در طول 2 فصل خشک (شهریور 1389 )و تر (اسفند 140 نمونه برداری انجام شده و غلظت نمونه ها اندازه گیری و توسط نقشه های پهنه بندی مورد تحلیل قرار گرفته است . نتایج نشان می دهد که بخش پایینی محدوده مورد مطالعه در مقایسه با بخش بالایی این محدوده از غلظتنیترات بیشتری برخوردار می باشد و تغییرات بیشتری را در طول 2 فصل نمونه برداری نشان می دهد . همچنین میزان نیترات در فصل خشک کمتر از میزان نیترات در فصل تر می باشد . و در نهایت نتایج ،حلالیت بالای نیترات و در ادامه شسته شدن در اثر آبیاری و بارندگی و نقش فعالیت های انسان و کشاورزی پایدار و مستمر و همچنین وجود زباله سوز در گسترش نیترات در آب زیرزمینی آبخو ان کهنک را نشان می دهد

کلیدواژه ها

نیترات ، آب زیر زمینی ،سیستم اطلاعات جغرافیایی ، پهنه بندی ، آبخوان کهنک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.