بررسی تنوع ژنتیکی Poplus albaدر خراسان رضوی با استفاده از مارکرRAPD

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حفاظت وبرنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره نگاری

دانشجوی کارشناسی ارشد سیستماتیک - اکولوژی

آرمان محمودی اطاقوری

استادیارگروه زیست شناسی دانشگاه مازندران

سیدکمال کاظمی تبار

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

سپیدار از جنس صنوبر و از خانواده بید میباشد که حفظ تنوع ژنتیکی آن باعث حفظ تنوع زیستی در محیط زیست میشود، به این جهت بررسی تنوع ژنتیکی آن اهمیت پیدا میکند. در این تحقیق میخواهیم با استفاده از مارکرRAPDتنوع ژنتیکی جمعیتهای مختلف این گونه را در خراسان رضوی مورد مطالعه قرار دهیم. 6 جمعیت از خراسان رضوی جمعآوری شدبا استفاده از روش CTABتغییریافته، استخراج ژنومی انجام گرفت، سپس با استفاده از 4 آغازگرRAPDواکنش زنجیرهایپلیمراز صورت پذیرفت. پس از الکتروفورز و عکسبرداری، الگوهای باندی مطالعه گردید. از تعدادکل 74 باند تشخیص داده شده ،در 100 باند پلیمورفیسم دیده شد. نوارهای باندی براساس حضور و عدم حضور باند، با 0 و 1 کدگذاری شده، سپس ماتریس تشابه آن تعیین گردید. که بر این اساس کمترین میزان تشابه 0/24 بین جمعیتهای 1 و 2 و بیشترین میزان تشابه 0/53 بینجمعیتهای 3 و 4 مشاهده شد. با توجه به ماتریس تشابه، تجزیهای خوشهای به روشUPGMA انجام گرفت که در سطحتشابه0/39 جمعیتها در 3 گروه تقسیم شدند. با مطالعه دندروگرام به دست آمده میتوان نتیجه گرفت که تنوع ژنتیکی نسبتاخوبی در بین جمعیتها ی مورد مطالعه وجود دارد که این موجب حفظ گونه سپیدار و تنوع زیستی در محیط زیست میگردد

کلیدواژه ها

سپیدار، تنوع ژنتیکی، نشانگرRAPD /واکنش زنجیرهای پلیمراز، تنوع زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.