بررسی توانمندی تحلیل پوششی داده ها در پیش بینی سودآوری شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم مدیریت نوین
  • کد COI اختصاصی: CMMS02_508
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 877
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا پورزمانی

استادیار، حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران.

حنیف حیدری

استادیار ، ریاضی کاربردی، دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر، دانشگاه دامغان، دامغان، ایران.

سیدمحسن ره انجام

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

چکیده

هرچند دانسته ها در مورد روش تصمیم گیری استفاده کنند گان از صورت های مالی اندک است. اما به طور قطع می توان گفت بخشی از تصمیم گیری، به پیش بینی توانایی سودآوری آینده شرکتها مربوط می شود. همچنین سود آوری به عنوان مبنایی برای ارزیابی کارایی مدیران شرکتها مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه تجزیه و تحلیل نسبت های مالی یک تکنیک قوی و ابزاری مناسب برای استفاده کنندگان در جهت شناخت و ارزیابی عملکرد گذشته، حال و پیش بینی وضعیت آینده شرکت هاست. یکی از مشکلاتی که در استفاده از نسبتهای مالی برای ارزیابی وضعیت مالی شرکت ها وجود دارد، این است که هر مجموعه نسبت های مالی یک بعد از عملکرد شرکتها را اندازه گیری می کند. برای از میان برداشتن این مشکل می توان از روشهای تصمیم گیری چند معیاره از جمله تحلیل پوششی داده ها، شبکه های عصبی مصنوعی، منطق فازی و ... استفاده نمود. این پژوهش، با استفاده از هفت نسبت مالی، که در تحقیقات گذشته در تفکیک شرکت های سود آور از زیان آور به عنوان نسبت های مالی برتر شناخته شده اند، در دو بخش جدا از هم به بررسی توانمندی تکنیک شرکت های سود آور از زیان آور به عنوان نسبت های مالی برتر شناخته شده اند، در دو بخش جدا از هم به بررسی توانمندی تکنیک تحلیل پوششی داده ها در پیش بینی سود آوری آینده 236 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1385 تا 1390 می پردازد. طبق نتایج بدست آمده، تکنیک تحلیل پوششی داده ها در بخش اول، فاقد توانمندی مطلوب و در بخش دوم دارای توانمندی نسبی در پیش بینی سودآوری شرکتها می باشد.

کلیدواژه ها

پیش بینی، سودآوری آینده، نسبتهای مالی، تحلیل پوششی داده ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.