ابزارهای مالی اسلامی و جایگاه آن در نظام تامین مالی جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم مدیریت نوین
  • کد COI اختصاصی: CMMS02_461
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین اسکندری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی دانشگاه شهید بهشتی

ابوالفضل ابراهیمی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

برخی از ابزارهای مالی که دولت ها و شرکت ها از آنها برای تامین مالی خود استفاده می کنند در نظام مالی اسلامی ربوی بوده و مردود شمرده می شوند)مانند اوراق قرضه(.بنابراین کشورهای اسلامی در پی طراحی ابزارهای مالی که مطابق با اصول اسلامی جهت تامین مالی شرکت ها و دولت ها هستند، افتادند. در سال های اخیر استفاده از ابزارهای مالی اسلامی که به صکوک شهرت یافته اند بسیار چشمگیر شده تا شرکت ها به وسیله این نوآوری مالی بتوانند خلاء حاصل از کمبود ابزارهای مالی را پر کنند.با تصویب قانون بازار اوراق بهادار در سال 4831 ،زمینه لازم برای طراحی و انتشار انواع مختلف ابزارهای مالی اسلامی جدید در کشورمان فراهم شد.با این حال تمامی ابزارهای مالی اسلامی که تا کنون ایجاد شده و توسط بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار گرفته اند در ایران به دلایل فقهی و یا قانونی استفاده نمی شوند و یا با تغییراتی در کشورمان اجرا می شوند در این مقاله محققین برآنند تا ضمن معرفی انواع ابزارهای مالی اسلامی موجود دلایل استفاده نشدن از بعضی از آنها در ایران نشان دهند.

کلیدواژه ها

تامین مالی، ابزار مالی اسلامی، صکوک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.