ارزیابی قابلیت داده های طیفی(ماهواره ای) و رقومی در شناسایی خاکها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی خاک، کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSSA01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رضا متین فر

استادیار گروه مهندسی علوم خاک،دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

محمود سورغالی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

چکیده

افزایش اطلاعات و تعدد روشهای اخذ اطلاعات از منابع زمینی مشاهده می کنیم که منابع ما محدود و فناپذیر است، لذا دسترسی به ابزاری که بتواند مصارف آن را به تصویر بکشد ضروری است، این ابزار مفید می تواند داده های ماهواره ای باشد که با پردازش آن می توان تغییرات منابع طبیعی را در طول زمان به تصویر کشید، یکی از منابع طبیعی بسیار با ارزش خاک می باشد که بیشترین تعدی و احجاف نسبت به آن انجام شده است. تولید اطلاعات در بخشهای مختلف طیف الکترومغناطیسی و امکان بکارگیری سخت افزارها و نرم افزارها به نحو گسترده ای در دنیا مورد استقبال محققین و نقشه برداران منابع طبیعی و خاک قرار گرفته است، نتایج تحقیقات پژوهشگران در نقاط مختلف دنیا نشان می دهد بین انعکاسات طیفی خاکها وبسیاری از خصوصیات خاک از جمله بافت، درصد ماده آلی، رنگ و رطوبت خاک رابطه خوبی برقرار است.به منظورارزیابی قابلیت داده هایماهوارهای درتفکیکاراضیاز داده هایرقومی سنجنده ASTER نقشهتوپوگرافیبهمقیاس 1:50000 ، ومطالعاتمیدانیاستفادهشد. سنجنده ASTER دارای 14 باند در محدوه های طیفی، مرئی و مادون قرمز نزدیک ، مادون قر مز موج کوتاه و مادون قر مز حرارتی است که به ترتیب دارای قدرت تفکیک مکانی 15 ، 30 و 90 متر می باشند. نتایج نشان می دهد برای افزایش دقت طبقه بندی و تفکیک کلاسهایی که دارای تداخل طیفیمی باشند ، با اضافه نمودن داده های کمکی مانند DEM ضمن افزایش قابلیت تفکیک پذیری آن کلاسها ، دقت طبقه بندی نیز افزایش می یابد. همچنین مقایسه نتایج طبقه بندی ترکیبات باندی مختلف نشان داد که بکار گیری همه باند های سنجنده ASTER برای شناسایی خاکهای این منطقه بالاترین کارامدی را دارد.

کلیدواژه ها

شناسایی اراضی ،خاک لخت، منطقه خشک DEM،ASTER

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.