اصول مدیریت باغداری در جلوگیری از خسارت سرمازدگی درختان میوه

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی
  • کد COI اختصاصی: SCFDC01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 22554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایوبعلی قاسمی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

چکیده

کشور ایران به علت داشتن شرایط اقلیمی متنوع و مساعد یکی از مناطق عمده کشت و پرورش درختان میوه در جهان محسوب می شود از نظر تنوع تولید محصولات باغی ایران بعد از چین و آمریکا در رتبه سوم جهان قرار دارد و از لحاظ سطح زیر کشت محصولات خرما، انار و پسته مقاوم اول، زردآلو دوم، گردو چهارم، فندق و سیب پنجم، بادام و انگور ششم، مربات هشتم و گلابی مقام چهاردهم را در بین کشورهای تولید کننده میوه در جهان به خود اختصاص داده است. سطح زیر کشت باغهای کشور در سال 1380 بصورت نهال 435691 هکتار وبصورت درختان بارور 1745412 هکتار با میزان 11774988 تن میوه برآورد شده است (1). بر اساس آمارهای ارائه شده تنها حدود 10 درصد از کل زمین های قابل کشت دنیا ممکم است بدون تنش سرمازدگی باشند. خسارت سرمازدگی در آمریکا سالانه حدود 4-3 درصد و در برخی مناطق نظیر برزیل و نیمکره جنوبی حدود 5 درصد و در ایران حدود 3-2/5 درصد گزارش شده است (7). خسارت سرمازدگی و یخبندان اسفند 75 در مناطق مختلف استان خوزستان بالغ بر 300 میلیارد ریال تخمین زده شده است. همچنین خسارت سرمازدگی فروردین 76 باغهای استان چهارمحال وبختیاری بالغ بر 50 میلیارد برآورد شده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.