بررسی پارامترهای موءثر بر عملکرد نانوفیلتر در تصفیه فاضلاب صنایع نساجی به منظور حذف رنگ و بازیافت آب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه عسگری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه اصفهان

مهرداد فرهادیان

چکیده

صنایع نساجی مقادیر زیادی آب مصرف می‌کنند،به طوری که میزان مصرف آب در این صنایع بین 25 تا250مترمکعب به ازای هر تن محصول می‌باشد.بررسی‌ها نشان می‌دهدکه سالانه حدود40میلیون تن منسوجات در دنیا تولیدمی‌شود و فاضلاب تولیدی اینصنایعحدود4تا8 میلیون مترمکعب درسال است.رنگ بارزترینآلاینده فاضلاب‌های نساجی می‌باشد و روزانه میلیون‌ها لیتر از فاضلاب‌ های رنگی توسط صنایع نساجی و کارخانه ‌ها تولید می‌شود؛ هر لیتر از این فاضلاب ها می‌تواند حاوی بیش از 20 گرم از رنگدانه‌ها و حد واسط‌هایی ناشی از تجزیه آن‌ها باشد که باعث بروز مسائل زیست محیطی می‌شوند. رنگ‌های شیمیایی که در این صنایع به کار می‌رود؛ دارای خطرات بالقوه ای از جمله سرطانزایی و جهش زایی برای انسان می‌باشند.به علاوه نفوذ رنگ‌های متفاوت به آب‌های سطحی و زیرزمینی باعث رنگی شدن منابع آبی می‌شود. برای رنگزدایی صنایع نساجی روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان به انعقاد و لخته سازی، اکسیداسیون شیمیایی، تصفیه بیولوژیکی، تعویض یونی و روش‌های غشایی اشاره کرد. در این میان فناوری‌های غشایی برای تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد بسیار کارآمد بوده و بازدهی حدود 90درصد در حذف رنگ دارند. از جمله این فرایندهای غشایی می توان به غشاهایNFوROاشاره کرد. از بین فرایندهای مذکور، غشای نانوفیلتر نسبت به سایر روش‌های غشایی دارای مزیت‌هایی ازجمله فلاکس خروجی بیشتر، گرفتگی کمتر غشا،فشار عملیاتی کمتر و درنتیجه هزینه کمتری می‌باشد. هدف از این مقاله بررسی غشاهای نانوفیلتراسیون به عنوان روشی کارامد در تصفیه فاضلاب‌های نساجی و بررسی پارامترهای مؤثر بر عملکرد آن می‌باشد.

کلیدواژه ها

بازیافت آب، تصفیه فاضلاب، پساب نساجی، حذف رنگ، نانوفیلتراسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.