تاثیر وضعیت اقتصادی – اجتماعی روی برخی از متغیرهای آنتروپومتریکی واجزا تیپ بدنی دانش آموزان پسر شهر رشت

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی استعدادیابی ورزشی
  • کد COI اختصاصی: NCST02_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدین ولی زاده

هیئت علمی گروه تربیت بدنی دانشگاه محقق اردبیلی

حمیدرضا آزمون

کارشناس ارشد تربیت بدنی- گرایش فیزیولوژی ورزشی

چکیده

به خوبی مشخص شده است که شکل بدن انسان ممکن است در میان جمعیتهای گوناگون متفاوت باشد وعوامل ژنت کیی تنها دلیل این تفاوت نیست. شکل بدن همچنین می تواند تحت تاثیر شرایط محیطی، عادتهایتغذیه ای و به همین صورت وضعیت اقتصادی- اجتماعی افراد قرار گیرد ) 1(. وضعیت اقتصادی- اجتماعی مفهومی پیچیده است که فقط شامل قدرت خرید افراد نمی شود بلکه همچنین به تحصیلات، شغل و مکانزندگی اجتماعی افراد مرتبط بوده و ) 2، 3( یک وضعیت منحصر به فرد در جامعه است. به عبارت دیگر وضعیت اقتصادی- اجتماعی شیوه زندگی شخصی هر فرد را بیان می کند. تاثیر وضعیت اقتصادی اجتماعی بر ساختارمورفولوژیکی افراد بدون شک در بین جمعیتهای گوناگون متفاوت است ) 1(. عادتهای تغذیه ای کیی از بهترین معیارهایی است که وضعیت اجتماعی- فرهنگی و سطح درآمد افراد را منعکس می ک ند. بویژه در کودکان،حتی سوء تغذیه متوسط یا ملایم می تواند سبب افت تحصیلی مشخصی شود ) 3، 4(. علاوه بر سوءتغذیه، اختلالات تغذیه ای نیز از مشکلات رایج در سلامتی کودکان و بزرگسالان است. میزان چاقی در جهان بدون در نظر گرفتن جنس، سن و موقعیت جغرافیایی رو به افزایش است ) 5(. با اینکه مشخص شده است بینوضعیت اقتصادی- اجتماعی و عادتهای تغذیه ای ارتباط وجود دارد اما در کشورهای غربی توسعه یافته با توجه افزایش قدرت خرید، تاثیر وسایل سمعی و بصری بر عادتهای تغذیه ای ، زمان و پول صرف شده برایفعالیتهای ورزشی و همچنین تصورات متفاوتی که در بین زیرگروههای جمعیتی وجود دارد، چگونگی ارتباط بین وضعیت اقتصادی- اجتماعی و تغذیه پیچیده و دشوار شده است ) 1(. تحقیق حاضر به منظور پاسخ گوئی به این سوال انجام گرفت تا مشخص شود آیا ارتباطی بین وضعیت اقتصادی- اجتماعی کودکان و شاخصهای آنتروپومتر کیی آنها وجود دارد یا خیر؟

کلیدواژه ها

متغیرهای آنتروپومتریکی، تیپ بدنی، وضعیت اقتصادی- اجتماعی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.