شمع های مارپیچ (Screw Piles)، روشی نوین در پی های عمیق

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC01_608
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال کاسب زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه صنعت آب و برق، تهران

احمدرضا محبوبی اردکانی

دانشیار دانشگاه صنعت آب و برق، تهران

کیخسرو تورانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه صنعت آب و برق، تهران

چکیده

در سال های اخیر شمع های مارپیچ به جهت داشتن ویژگی های منحصر بفرد در سراسر دنیا مورد استفاده زیادی قرار گرفته اند، اما این شمع ها بهدلیل ناشناخته بودن هنوز در کشور ایران کاربرد چندانی نداشته اند. در این مقاله به معرفی شمع های مارپیچ، نحوه ی اجرای آنها و ضوابط طراحیاین نوع از شمع هاپرداخته شده است. این شمع ها با اعمال یک لنگر پیچشی به انتهای آنها در زمین نصب می شوند. روش های طراحی شمع های مارپیچ بطورکلی شامل سه روش، صفحات باربری مجزا (Individual Bearing Plates)، روش برش استوانه ای (Cylindrical Shear) و روش آنالیز حدی می باشد. این شمع ها علاوه بر نیروهای فشاری وکششی توانایی تحمل بارهای جانبی را به شکل قابل توجهی دارا می باشند. دراین مقاله هر سه روش فوق شرح داده شده و با استفاده از نتایج آزمایشات بارگذاری شمع در محل، صحت سنجی شده است. علاوه بر روش هایتئوری از لنگر پیچشی نهایی نصب شمع و رابطه آن با ظرفیت باربری نیز می توان برای تخمین ظرفیت باربری شمع های مارپیچ یا کنترل کیفیتآنها استفاده کرد. ضوابط آیین نامه های موجود نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

شمع مارپیچ، روش صفحات باربری مجزا، روش برش استوانه ای، روش آنالیز حالت حدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.