بررسی موردی تاثیر ساختگاه بر پارامترهای حرکت نیرومند زمین در محل احداث سایت آب شیرین کن مپنای قشم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC01_557
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 915
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قنبر دزفولی

د انشجوی دکتری عمران گرایش ژئوتکنیک دانشگاه هرمزگان

محمدحسین کیقبادی

د انشجوی دکتری عمران گرایش ژئوتکنیک دانشگاه هرمزگان

علیرضا مقصودی

د انشجوی دکتری عمران گرایش ژئوتکنیک دانشگاه هرمزگان

چکیده

امروزه از زلزله به عنوان یکی از مخربترین عوامل طبیعی که باعث تخریب سازه های ساخت بشر می گردد نام برده میشود. امواج زلزله با دورشدن از کانون آن و نیز با گذشتن از لایه های خاک دستخوش تغییر و تحولاتی می شوند که عوامل مربوط به فاصله نقاط نسبت به کانون زلزلهتحت عنوان «تاثیر مسیر» و عوامل مربوط به لایه های خاکی واقع بر سنگ بستر تحت عنوان «تأثیر ساختگاه» شناخته می شوند. اساساً دو روش برای تعیین اثرساختگاه وجود دارد. یکی روش مستقیم مشاهده و اندازه گیری درمحل، ودیگری روش مدلسازی عددی می باشد.در این مقاله به بررسی تاثیر ساختگاه بر پارامترهای حرکت نیرومند زمین در محل سایت آب شیرین کن مپنا قشم پرداخته شده است. بدین منظور 9زلزله مشهور دنیا در سه دسته طبقه بندی شدند. دسته اول زلزله هایی با شتاب ماکزیمم ماندگار و زمان تقریبا مشابه و محتوی فرکانسی مختلف، دستهدوم زلزله هایی با زمان و محتوی فرکانسی مشابه و شتاب ماکزیمم ماندگار مختلف و دسته سوم زلزله هایی با شتاب ماکزیمم ماندگار و محتوی فرکانسی مشابه و زمان مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از تحلیل نتایج به روش خطی معادل با استفاده از نرم افزار EERA، تأثیر ساختگاه بر پارامترهای مذکور مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد اثرات ساختگاه بر پارامترهای مذکور و تغییر پارامترهای حرکت نیرومند زمین قابل ملاحظه می باشد.

کلیدواژه ها

اثرات ساختگاه، شتاب ماکزیمم ماندگار، محتوی فرکانس، زمان زلزله، EERA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.