مطالعه تأثیر روش حفاری تونل بر نشست زمین با مدلسازی عددی سه بعدی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC01_419
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 714
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صباغ مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی، دانشکده مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

سعید ابریشمی

استادیار، گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

حفاری تونل در مناطق شهری، منجر به وقوع نشستها ی قابل توجهی در سطح زمین میگردد که میتواند خسارات سازهای را به دنبال داشته باشد.لذا باید حفاری تونل به نحوی صورت ی گرد که این نشستها کنترل شود. برای تحقق این مهم، نیاز به مدلسازی و تخمین نشستها می باشد. اماپرو یفل نشست زمین (گودی نشست) ناشی از حفر تونل شکل سه بعدی داشته، متأثر از میزان پیشروی تونل میباشد و لذا تحلیل مسأله به صورت دوبعدی تقریبی و غیر قابل استناد میباشد . بنابراین، در مقاله حاضر به مدلساز ی سه بعدی مسأله حفاری تونل در زمینهای نرم پرداخته شده است.جهت مطالعه تأثیر نحوه حفاری و پیشروی تونل، پنج حالت مختلف برای ساخت تونل در نظر گرفته شده است. مقایسه نتایج تحلیلهای عددیصورت گرفته نشان میدهد که هر چه طول دهانه آزاد کمتر باشد، میزان نشست ینز کمتر خواهد بود. همچنین در صورتی که حفاری مقطع تونل بهصورت مرحلهای صورت گیرد (حفاری جزء مقطع)، پروفیل طولی نشست اختلاف اساسی با حالت حفاری همزمان تمام مقطع دارد.

کلیدواژه ها

تونل، نشست، تحلیل سه بعدی، NATM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.