معرفی و کاربرد فناوری Xitrack در خطوط بالاستی راه آهن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC01_381
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جبار علی ذاکری

دانشیاردانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران

احمد کسرائی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران

آرش بختیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران

حمید خواجه ئی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

با بهره برداری و عبور ترافیک از خطوط بالاستی راه آهن، هندسه و پایداری خط آهن دچار تغییراتی می گردد که این امر موجب کوتاهشدن دوره نگهداری و تعمیر ، کاهش ایمنی در عبور و مرور این خطوط و در بعضی موارد منجر به صدمات جانی نیز می گردد. از سویدیگر عبور ناوگان در محدوده انتقال (تغییر نوع خط بالاستی به دال خط بتنی) بدلیل تغییر آنی سختی خط موجب تشدید نیروهایدینامیکی وارده به خط آهن می گردد که این خود به مرور زمان موجب زوال زودرس خط در آن ناحیه خواهد شد. محققان صنعتحمل ونقل ریلی برای مشکلات ذکر شده راه حل های متفاوتی پیشنهاد داده اندکه در این مقاله به یکی از جدیدترین این روش ها که به فناوری Xitrack موسوم است، پرداخته می شود. این مصالح با ایجاد بستری پایدار برای عبور ناوگان ریلی، کاهش تغییرات شتاب عبور ناوگان و افزایش مقاومت جانبی خط آهن بالاستی، مصالحی مناسبی تلقی می گردد. در بعضی مدلسازی های انجام شده توسط مصالح Xitrack، که در آنها شانه خط آهن بالاستی بواسطه این مصالح مسلح شده است، مقاومت جانبی تا 300 درصد افزایش داشته است که نشان دهنده اندکنش مناسب این مصالح با مصالح بالاستی می باشد. این در حالیست که استفاده از مصالح آسفالتی در شانه خط آهن بالاستی در دمای 30 درجه سانتیگراد افزایش مقاومت جانبی حدود 170 درصد داشته است.

کلیدواژه ها

فناوری Xitrack، خطوط بالاستی راه آهن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.