بررسی اثر مواد پلیمری بر روی شاخص رمبندگی خاکهای رمبنده

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC01_378
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساحل سهرابی شکفتی

کارشناس ارشد مهندسی عمران-دانشگاه شهید چمران اهواز

امین اسکندری

کارشناس ارشد سازه های آبی- دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان

سیدحبیب موسوی جهرمی

دانشیار سازه های آبی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

خاک های رمبنده در حالت طبیعی با درصد رطوبت اندک، دارای مقاومت ظاهری نسبتا زیادی هستند ولی پس از جذب رطوبت و اشباع شدن، فضای خالی بین ذرهها کاهش زیادی می یابد و خردشدگی در ساختار خاک به وجود می آید که منجر به نشستهای ناگهانی خاک می گردد. میزان تغییر حجم این خاکها پس از اشباع شدن فوق العاده زیاد می باشد. با توجه به این که بسیاری از سازه های آبی بر روی این خاک ها احداث می شوند بررسی خصوصیات رفتاری این نوع خاک ها و تثبیت آنها در طراحی های سازه های آبی بسیار حائز اهمیت است. با توجه به گستره خاکهای رمبنده در مناطق مختلف و همچنین بدلیل اهمیت اجرای پروژه های عمرانی در محل وجود این خاکها، دست یابی به یک شیوه مناسب جهت تثبیت خاکهای رمبنده در این تحقیق مد نظر قرار گرفته است. هدف از این تحقیق تثبیت و بهبود پارامترهای مقاومت برشی خاک رمبنده می باشد. در این تحقیق خاک مورد مطالعه از منطقه حمیدیه درنزدیکی شهرستان اهواز جمع آوری شده است و مواد ترمیم کننده بتن ویژه و پلی یورتان A و B با درصدهای اختلاط 0% تا 5% به خاک اضافه گردیده است و سپس پارامترهای مقاومت برشی و شاخص رمبندگی برای خاک ترکیب شده با این مواد اندازه گیری می شود نتایج نشان می دهد که پلی یورتان B بهترین عملکرد را دربهبود رمبندگی و ترمیم کننده بتن ویژه بیشترین تأثیررادرافزایش پارامترهای مقاومت برشی داراست.

کلیدواژه ها

ترمیم کننده بتن ویژه، پلی یورتان A و B، پارامترهای مقاومت برشی، خاکهای رمبنده، شاخص رمبندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.