بررسی تحلیل خطر زلزله و اثر پاسخ زمین در ایجاد روانگرایی بخشی از حاشیه رودخانه قره سو کرمانشاه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC01_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شریفی پور

استادیار گروه عمران-گرایش ژیوتکنیک-دانشگاه رازی

احمدرضا مظاهری

د انشجوی دانشگاه رازی

رسول عالی پور

د انشجوی دانشگاه رازی

چکیده

شناخت پدیده های ژئو تکنیک لرزه ای با توجه به اثرات قابل ملاحظه آنها بر ساختگاه ها و تاسیسات ساختمانی از اهمیت ویژه ایبرخوردار است. روانگرایی یا از دست رفتن مقاومت ساختگاه در اثر جنبش های نیرومند زمین یکی از مهمترین این پدیده ها میباشد. علت این گسیختگی از بین رفتن مقاومت برشی خاک به واسطه افزایش فشار آب منفذی می باشد. به طور عمده در خاک هایماسه ای اشباع فشار آب منفذی بزرگ و یا روانگرایی در طی تکان لرزه ای شدید ایجاد می شود. فشار آب منفذی زیاد منجر بهکاهش قابل ملاحظه مقاومت و سختی خاک می شود. اهمیت روانگرایی منجر به خرابی به وضوح با زلزله های بزرگ که در طی سالهای گذشته از قبیل زلزله های نیگاتا، آلاسکا، لوما پریا تو هیگوکن -نامبو رخ داد، مشاهده می شود و پس از آن تحقیقات زیادی در مورد بررسی پدیده روانگرایی صورت گرفته است . دراین تحقیق در راستای بررسی پدیده روانگرایی ابتدا نتایج تحلیل های خطرزلزله به روشهای قطعی (DSHA) و احتمالاتی (PSHA) درشهرکرمانشاه ارایه شده است. سپس وضعیت لایه های مختلف خاک از لحاظ پارامترهای مقاومت برشی، سطح آب زیرزمینی، اعدادنفوذ استاندارد (SPT) و غیره در قسمتی از پروژه منوریل کرمانشاه که در حاشیه رودخانه قره سو قرار دارد موردبررسی قرارگرفته اند. درنهایت با مقایسه تنش برشی القایی از طرف زلزله مبنای طراحی با تنش برشی قابل تحمل توسط لایه های خاک، لایه هایی از خاک که دچارروانگرایی می شوند مشخص می گردد.

کلیدواژه ها

تحلیل پاسخ زمین، روانگرایی، پایداری لرزه ای، تحلیل خطرزلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.