بررسی وضعیت جمع آوری و دفع زباله در شهرستان راور کرمان سال 1384

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH09_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید لولویی

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت کرمان، گروه بهداشت محیط

فاطمه رجایی

دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت کرمان

چکیده

مقدمه: فعالیتهای روزانه بر موادی را بر جا می گذارد که این امواد از نظر منبع تولید خواص فیزیکی و شیمیایی متنوعی دارند. اجزای تشکیل دهنده زباله شامل مواد غذایی، کاغذ، مقوا، پلاستیک و شیشه، چرم و چوب، فلزات مخلتف، خاکروبه و خاکستر و مواد باغبانی است. در ایران اجزای تشکیل دهنده زباله معمولاً شامل کاغذ و مقوا و کارتن، نایلون و پلاستیک ، شیشه و فلزات، مواد فساد پذیر و مواد متفرقه تقسیمی می شوند. روش اجرا: نحوه اجرا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و نتایج بدست امده از پژوهش های میدانی، ا نجام آنالیز فیزیکی زباله و مشاهدات عینی و کاربرد داده های اقلیمی بوده است. نتایج و بحث: شهرستان راور در 140 کیلومتری شمال کرمان با مساحت 20000 کیلومتر مربع، جمعیتی معادل 32657 نفر می باشد. آب و هوای آن گرم و خشک است. این شهرستان در محدوده خطر نسبی بالای زلزله قرار گرفته است. مقدار زباله در این شهرستان سالانه 9 تن است. ترکیبات این زباله شامل 5% شیشه، 5% چوب، 5% پارچه، 15% مواد فاسد شدنی، 25% کاغذ و 15% پلاستیک و 30 % برگ و خاشاک و خاکروبه حاصل از لایه روبی سطح جوی خیابانهاست. مردم شهرستان راور، پس مانده های غذایی را بیشتر برای تغذیه دام طیور و از چوب و کارتن نیز جهت سوزاندن در تنور منازل استفاده می کنند که این امر تأثیر زیادی در کاهش حجم زباله نهایی دارد. در این شهر زباله تولیدی از جلوی منازل و م راکز تولید جمع آوری شده و مستقیماً به محل دفن برده می شود. محل دفن در 6/5 کیلومتری جاده راور، کرمان قرار دارد. در مسیر جاده یک رودخانه فصلی است که در رفت و آمد کامیونها بخصوص در فصل بارندگی مشکلاتی را بوجود می آورد. در محل دفن نیز به دلیل عدم امکانات لازم فعلاً زباله به صورت تلبنار روباز در محل تخلیه می گردد که پراکندگی اجزاء سبک آن، جلب حشرات و جوندگان و سگهای ولگرد و سوء استفاده سودجویان از جمله پیامدهای ناگوار دفن غیربهداشتی فعلی می باشد. زباله های عفونی نیز در پایان روز مقابل درب مراکز تولید گذاشته می شود که فاصله زمانی تا جمع آوری این زباله ها خو در سوء استفاده سودجویان و معتادین و اشاعه بیماریهای مختلف نقش مهمی دارد.

کلیدواژه ها

زباله، مدیریت مواد زائد، شهرستان راور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.