روش های الکتروشیمایی برای تجزیه آلاینده های آلی در آب و فاضلاب

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH09_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم آذریان

علیرضا مصداقی نیا

فروع واعظی

رامین نبی زاده

چکیده

در 30 سال گذشته تکنیک های الکتروشیمایی متنوعی برای تجزیه مواد آلی سمی و غیر قابل تجزیه بیولوژیکی برای تصفیه آب و فاضلاب پیشنهاد و ابداع شده است. فقط تعداد کمی از روشهای متداول در ارتباط با الکترولیز آلاینده ها بر روی الکترودها می باشد. این پروسه می تواند توسط هر یک از واکنش های زیر رخ دهد. –واکنش انتقال الکترون به صورت مستقیم به مواد آلی نامطلوب (احیاء) یا از مواد آلی نامطلوب (اکسیداسیون) –واکنش شیمیایی آلاینده ها با عواملی که قبلاً به صورت الکترولیتی تولید شده اند و در محلول باقیمانده اند و در نهایت جذب سطح الکترود می شوند. بیشتر روشهای الکتروشیمیایی بر الکترولیز غیر مستقیم (توسط میانجی ها) بنا نهاده شده اند. در روش اخیر آلاینده های مورد نظر در محلول بوسیله عوامل فعال تولید شده بر روی الکترودها ح ذف می شوند و عوامل فعال می توانند به صورت برگشت پذیر بازیابی شوند یا نشوند. روشهای الکتروشیمیایی توصیف شده در این مقاله برای تجزیه مواد آلی در فاضلاب به 2 بخش عمده تقسیم می شوند. فرآیندهای الکترولیز مستقیم که شامل روشهای ذیل می باشد. روشهای متداول احیاء اکتدیک و اکسیداسیون آندیک فرآیندهای الکترولیز غیر مستقیم که شامل روشهای ذیل می باشد. –میانجی های اکسیداسیون و احیاء: همانند عواملی که به صورت الکترولیتی تولید شده و برگشت پذیر می باشند. –اکسیدانهای قوی اندیک: همانند عوامل الکترولیتی برگشت ناپذیر 2Cl, Clo, 3O و 2Clo –اکسیدانهای قوی کاتدیک: همانند 2H2O –روشهای متداول جداسازی فاز ا ز قبیل الکتروکواگولاسیون، الکتروفلوتاسیون و ا لکتروفلوکولاسیون

کلیدواژه ها

روشهای الکتروشیمیایی، الکترولیز مستقیم و غیر مستقیم، تجزیه آلاینده های آلی، آب و فاضلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.