مدلسازی کسر اتلاف جرمی در فرایند گرماکافت قطعات چوب با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس احتراق ایران
  • کد COI اختصاصی: CCI04_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بیدآبادی

دانشیار- دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران

مصطفی کشاورزیان

دانشجوی کارشناسی ارشد هوافضا- دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران

اباذر وحدت آزاد

دانشجوی دکترای مکانیک- دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران

بهزاد سعادت نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک- دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

استحصال انرژی از احتراق مواد ارگانیک روشی نوین برای جایگزینی سوختهای فسیلی است. در سالهای اخیرفراوردههای حاصل از گرماکافت 5 چوب کاربرد وسیعی در فرایند احتراق جهت تولید انرژی داشته است، بنابراین مدلسازیفرایند گرماکافت چوب دارای اهمیت بالایی در تولید سوخت ارگانیک به عنوان سوخت جایگزین میباشد. سینتیک گرماکافت و محصولات آن با توجه به نوع، ابعاد و میزان وزن قطعات چوب متفاوت خواهد بود. اغلب مدلهایسینتیکی ارائه شده برای نمونه های بسیار کوچک چوب میباشد، ولی برای قطعات با ابعاد بزرگتر مدلهای کمتری وجود دارد. در این کار برای اولین بار استفاده از مدلسازی شبکه عصبی مصنوعی به عنوان روشی نوین برای پیش بینی رفتارگرماکافتی قطعات چوب با ابعاد بزرگ (طول 6 سانتی متری و قطر 10 الی 13 میلیمتر) تحت شرایط مختلف مد نظر قرارگرفته است، به طوری که این روش مدلسازی امکان تخمین میزان کسر اتلاف جرمی ( گاز+ تار 6 و مواد فرار 7 خارج شده از قطعات چوب) را طی مدت زمان حرارت دهی و با توجه به میزان نرخ حرارت دهی فراهم می سازد. نتایج حاصل ازمدلسازی با این روش با نتایج تجربی و مدلهای تحلیلی صورت گرفته توسط محققین تطابق بسیارمناسبی داشته، و از این رو امکان شبیه سازی برای شرایط حرارت دهی و ابعادی مختلف قطعات چوب وجود دارد

کلیدواژه ها

سوخت های جایگزین- احتراق-گرماکافت چوب- شبکه عصبی مصنوعی- مدلسازی گرماکافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.