پهنه بندی خطر لغزش دامنه های مخزن سد ونیار تبریز بعد از آبگیری

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE07_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 981
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رباب آذرمی عربشاه

دانشجوی کار شناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی دانشگاه صنعتی شاهرود

ناصر حافظی مقدس

دانشیار دانشکده علوم زمین، دانشگاه صنعتی شاهرود

ابراهیم اصغری کلجاهی

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

خلیل ولیزاده کامران

ستادیار گروه جغرافیا دانشگاه تبریز

چکیده

زمینلغزش یکی از مخاطرات طبیعی میباشد که از نظر شدت وقوع و فراوانی، خسارات مستقیم (تخریب و مدفون کردن مناطق مسکونی و سازهها، مسدود شدن کانالهای آبیاری و جاده ها) و خسارت غیر مستقیم (هدر رفتن خاک، پر شدن مخازن سدها، افزایش بار رسوبی رودخانهها و اثرات ناگوار زیست محیطی) را به همراه دارد. در این مقاله ناپایدارهای دامنههای مشرف به مخزن سد ونیار بعد از آبگیری مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور نقشه زمین شناسی مهندسی محدوده سد تهیه شده و خصوصیات رخنمونهای سنگی و آبرفتی بر اساس طبقهبندی GSI و بر اساس اطلاعات گمانههای اکتشافی برآورد گردیده است. سپس پایداری تک تک دامنههای مشرف به مخزن سد با استفاده از نرم افزا 5.0 Slide در شرایط بعد از آبگیری و وقوع زمین لرزههای مبنا طراحی، ارزیابی گردیده و بر مبنای آن نقشه پهنه بندی خطر لغزش دامنه های پیرامون مخزن سد تهیه شده است. نتایج بررسیها نشان می دهد که حدود 0.5 درصد سطح دامنه ها در رده ناپایدار، حدود 19.5 درصد سطح دامنه ها در رده نسبتاً ناپایدار و 80 درصد در رده پایدار قرار دارند.

کلیدواژه ها

پهنه بندی زمین لغزش، سد ونیار، ناپایداری دامنه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.