بررسی اندرکنش صفحه پی - زمین توسط اجزاء محدود

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE07_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید بهنیا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان، گروه عمران، کاشان،

محمد علی حسینی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان، گروه عمران، کاشان،

محمد روحانی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان، گروه عمران، کاشان،

محمد مهدی حیدری

دانشجوی دکترای سازه های آبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

چکیده

در این مقاله کنش متقابل خاک بتن مسطح و قاب توسط روش اجزاء محدود مورد تحلیل قرار گرفته است . قاب بتن مسطح به عنوان مواد ارتجاعی مورد بررسی قرار گرفته اند در حالی خاک را در طبقه مواد کشسانی یا خمیری قرار داده اند. مشکلی اینجا مورد بررسی قرار گرفته مشکل کرنش صفحه ای است. قاب در هرمتر در جهت عرضی مورد بررسی قرار گرفته است. در تحلیل اجزاء محدود بتن مسطح و خاک به چهار جزء ایسوپارامتریک گسسته شده درحالی که اجزاء قاب به اجزا یک تیر دو بعدی گسسته شده است. از روش تکراری نیوتن رافسون برای حل معادله غیر خطی اجزاء محدود استفاده شده است. تاثیر انعطاف پذیری وخشکی بتن مسطح روی قاب و تاثیر استحکام قاب روی انعطاف پذیری بتن مسطح مورد تحلیل قرار گرفته است. یافت شده که تاثیر انعطاف پذیری پی یا فونداسیون به علت انعطاف پذیری خودش در معرفی نشست ناهموار قرار می گیرد. با افزایش استحکام رو بنا نشست ناهموار پی تقریباً به صفر میرسد. همچنین یافت شده که با افزایش ضخامت فونداسیون میزان نشست ناهموار تقریباً به صفر میرسد . نشست کلی فونداسیون زمانی که خشکی رو بنا افزایش پیدا کرده تا فونداسیون را انعطاف پذیر نگه دارد نسبت به زمانی که خشکی فونداسیون افزایش یافته یا روبنا انعطاف پذیر بماند بیشتر مشاهده شده است.

کلیدواژه ها

بتن مسطح، قاب، تجزیه و تحلیل، روش اجزا محدود ، انعطاف پذیری، سختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.