رزیابی احتمال وقوع انفجارسنگ در تونل انتقال آب بهشتآباد و ارائه راهکارهائی به منظور کنترل آن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE07_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جواد رحیمدل

دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده معدن، نفت و ژئوفزیک، شاهرود

حسین میرزائی نصیرآباد

دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده معدن، نفت و ژئوفزیک، شاهرود

سعید مهدوری

دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده معدن، اصفهان

راحب باقرپور

دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده معدن، اصفهان

چکیده

پدیده انفجار سنگ در حین استخراج مواد معدنی به روش زیرزمینی و حفر تونل در من اطق با عمق زیاد و عموما در سنگهای مقاوم و در نقاط پرتنش رخ میدهد. این پدیده با آزاد شدن انرژی کرنشی ذخیره شده در سنگ در یک زمان کوتاه همراه بوده وعلاوه بر آسیبرسانی به افراد و تجهیزات، باعث ریزش و ناپایداری فضای زیرزمینی میشود، بنابراین به منظور جلوگیری از مخاطرات این پدیده لازم است که احتمال وقوع آن مطالعه شود. تونل انتقال آب بهشت آباد با طول حدود 67 کیلومتر به منظور انتقال آب از سرشاخههای کارون به فلات مرکزی ایران تحت بررسی است. با توجه به این که ضخامت روباره در بعضی نقاط به حدود 1200 متر هم میرسد، بنابراین پتانسیل وقوع انفجارسنگ در این نقاط وجود خواهد داشت. به منظور ارزیابی احتمال وقوع انفجار سنگ روشهای مختلفی نظیر معیار انرژی الاستیک خطی، معیار تنشها و ... ارائه شده است. در این مقاله ضمن بررسی احتمال وقوع انفجارسنگ در تونل انتقال آب بهشتآباد، راهکارهایی به منظور کنترل این پدیده ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

انفجارسنگ، انرژی کرنشی، شاخصهای ارزیابی انفجارسنگ، تونل بهشت آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.