بررسی وضعیت ژئوتکنیکی سد خاکی کمندان در ارتباط با نفوذپذیری پی سد و انتخاب روشهای مناسب آب بندی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE07_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه صادقی

دانشگاه یزد ، دانشکده زمین ، یزد

حمید مهر نهاد

دانشگاه یزد ، دانشکده عمران ، یزد

چکیده

سدسازی در کشور ما ، که همواره با بحران آب مواجه بوده ، از جمله سرمایههای ملی به شمار میآید . نشت و فرار آب از پی سدها یکی از مسائل مهم و قابل توجه در طرحهای سدسازی میباشد . عواملی همچون نفوذپذیری مصالح زیر پی و ساختارهای زمین شناسی منطقه از مواردی است که جهت ارزیابی میزان و نحوه فرار آب مورد توجه قرار میگیرد . در این مقاله خصوصیات نفوذپذیری مصالح پی سد کمندان در منطقه ازنا جهت انتخاب و طراحی سیستم مناسب آب بندی مورد بررسی قرار گرفته . که با استفاده از نتایج مطالعات صحرایی ، دادههای گمانههای اکتشافی و نتایج آزمونهای صحرایی و آزمایشگاهی روش مناسبی برای آب بندی ساختگاه سد معرفی شده است . و در نهایت با توجه به ویژگیهای زمین شناسی منطقه ، پس از ارزیابی روش- های مختلف آب بندی ، توجه به فراوانی منابع قرضه و در نظر گرفتن ابعاد هندسی سد ، استفاده از روش تزریق پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

سد کمندان ، سد خاکی، پی سنگ ، تزریق پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.