تعیین و مقایسه ارزش غذایی گونهComphorosma monspeliaca در مراتع شور روی حاشیه کویر میقان اراک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 810
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه سنجری

عباس احمدی

حمید ترنج زر

چکیده

با توجه به حجم بالای منابع آب و خاک شور و استعداد گیاهان شورپسند در تولید علوفه و همچنین با عنایت به وضعیت کمبود علوفه در کشور، یکی از برنامه های تحقیقاتی دنیا به تولید علوفه از گیاهان شورپسند اختصاص پیداکرد که نتایج تحقیقات انجام گرفته نشان می دهد که قابلیت تولید علوفه در بین گونه های مختلف شورپسند متفاوت می باشد. یکی از این گونه ها، گونهComphorosma monspeliaca از خانواده اسفناجیان می باشد. جهت آنالیز این گیاه، ابتدا نمونههای گیاهی در سه مرحله شامل رشد رویشی، گلدهی و رسیدن بذر جمعآوری و سپس نمونهها بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و در آزمایشگاه با روشهای معمول و استاندارد اقدام به اندازهگیری فاکتورهای مادهخشکDM)پروتئین خامCP)دیواره سلولی منهای همی سلولزADF)و دیواره سلولیNDF)فسفرp ماده خشک قابل هضمDMD) خاکستر خامAsh)مصرف ماده خشکDMI)ارزش نسبی علوفهRFV)در آزمایشگاه اندازه گیری شد. اطلاعات بدست آمده با استفاده از پلات های خرد شده در قالب طرح بلوک کاملا تصادفیبا روش هایAOAC تجزیه و تحلیل گردیدند. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثر شاخصهای کیفیت علوفه در گونه کافوری در مراحل رشد فنولوژیکی تفاوت معنی داری از نظر داشته استP< 0.01نتایج نشان داد که کیفیت علوفه این گونه در مرحله گلدهی کمترین مقدار را نسبت مراحل دیگر فنولوژی داشته است. و ارزش نسبی علوفه هم در مراحل رویشی و بذرهی بیشتر بوده است

کلیدواژه ها

کویر میقان، کیفیت علوفه Comphorosma monspeliaca/ارزش غذایی نسبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.