تجزیه و تحلیل محرک های توسعه پایدار در زنجیره تامین صنعت نفت وگاز ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC02_239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حمید هاشمی پطرودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه تهران

بابک مریخی

کارشناس ارشد برنامه ریزی طرح ها، شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

چکیده

به منظور دستیابی به توسعه پایدار در یک زنجیره تامین نیاز به توجه متوازن درخصوص ابعاد سه گانه پایداری (ابعاد اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی) ضروری می نماید. پیاده سازی هرگونه طرح و برنامه ای جهت توسعه پایدار در زنجیره های تامین نیاز به رویکرد یکپارچه ای دارد که بتواند این ابعاد سه گانه را باهم در نظر بگیرد. از این رو تصمیم گیرندگان در زنجیره های تامین بایستی به روابط و وابستگی های میان عوامل پیچیده ای که موجب تسریع یا مانع دستیابی به پایداری می شوند را شناسایی و درک نموده، و در تصمیمات خود دخیل نمایند. در این تحقیق، محققان با استفاده از روش DEMATEL فازی به تجزیه و تحلیل محرک ها یا انگیزاننده های توسعه پایدار در زنجیره تامین صنعت نفت وگاز پرداختند. به منظور شناسایی و تأیید محرک های توسعه پایدار از نظر 10 تن از مدیران و کارشناسان شرکت های تامین کننده برتر صنعت نفت و گاز شامل سه شرکت مشاوره مهندسی و مدیریتی ، سه شرکت تامین کننده قطعات، و چهار شرکت پیمانکاری استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد، محرک های کاهش مصرف و افزایش بازده انرژی ، توسعه، بهبود و رعایت قوانین HSE انگیزه مدیران ارشد و مدیران میانی ، قوانین و آیین نامه های دولتی ، و دستیابی به مزیت رقابتی و رهبری بازار به ترتیب مهمترین محرک های توسعه پایدار در زنجیره تامین صنعت نفت وگاز می باشند.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین پایدار، تصمیم گیری چندمعیاره فازی، محرک های توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.