بررسی میزان و نوع استفاده از انرژی خورشیدی در معماری و ساختمان و تأثیر آن بر توسعه ی پایدار معماری ومحیطی، (نمونه موردی شهر اهواز در استان خوزستان)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC02_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 911
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لادن منتظران

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

چکیده

اقلیم و معماری دو یار جدا ناشدنی در مباحث زیست محیطی و انرژی هستند. طراحی های اقلیمی و همساز با اقلیم از گذشته های دور نقشی تأثیر گذار بر میزان آسایش بناها و ساختمان های سنتی و قدیمی در جهان داشته اند. در این میان معماری سنتی و قدیمی ایرانی بهترین نمونه برای اثبات این مطلب می باشد. در قرن حاضر و با مسئله ی کمبود انرژی های فسیلی و همچنین میزان آلودگی روزافزون این نوع انرژی ها و از طرفی با مطرح شدن مباحث مربوط به توسعه ی پایدار محیطی و استفاده از انرژی های پاک میزان توجه به مسئله ی استفاده از انرژی های تجدید پذیر و غیر آلوده صد چندان گشته است. این انرژی ها که شامل انرژی آب، باد، خورشید، زمین گرمایی و ... می باشند که از میان این انرژی های پاک امروزه انرژی خورشیدی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. شاید این امر به دلیل فراوانی وجود این نوع انرژی و در دسترس بودن آن در همه جا و برای همگان می باشد. با توجه به اینکه کشور ما ایران نیز از لحظ میزان دریافت انرژی خورشیدی جزء مناطق و کشور های غنی می باشداین مسئله میتواند برای محققین معماران و مسئولین بسیار حائز اهمیت و قابل توجه باشد. این مقاله سعی دارد به بررسی نحوه ی کارکرد و استفاده از انرژی های خورشیدی پرداخته و با توضیح راجع به انواع باطری ها و آبگرمکن های خورشیدی و نحوه ی عملکرد و نوع استفاده از آنها به بررسی میزان آشنایی مردم در استفاده از این انرژی پاک در شهر اهواز واقع در استان خوزستان بپردازد و با پیشنهاد و ارائه ی راهکارهایی برای استفاده ی بهتر و بیشتر از این انرژی پاک و نحوه ی تنظیم شرایط اقلیمی و محیطی شهر اهواز با استفاده از راهکارها و پیشنهادهای معماری بپردازد. لازم به توضیح است که نوع این تحقیق کاربردی می باشد.

کلیدواژه ها

معماری،اقلیم، آب و هوا، انرژی خورشیدی، باطری خورشیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.