مقایسه ی عملکرد سلول های خورشیدی نانوساختار رنگدانه ای با فوتو آند های TiO2,ZnO

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC02_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده شریفی

گروه الکترونیک- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

مهرداد یوسفی

دانشکده مهندسی معدن و متالورژی-دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مرتضی فتحی پور

آزمایشگاه مدل سازی و شبیه سازی افزاره- دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران

رضا صباغی ندوشن

گروه الکترونیک- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

سلولهای خورشیدی حساس شده با رنگدانه علاوه بر هزینه ی تولید کم دارای بازده بالایی نیز میباشند. از آنجا که در این نوع سلول ها در خصوص انتخاب مواد جهت تولید انعطاف پذیری بالایی وجود دارد، انتخاب مناسب آرایش اجزای بسیار حائز اهمیت است.در این مقاله به مقایسه ی عملکرد دونمونه سلول خورشیدی رنگدانه ای نانو ساختار از فوتوالکترود های دی- اکسید تیتانیوم و اکسید روی می پردازیم. منحنی جریان-ولتاژ ، بازده سلول، ضریب پرکنندگی، بیشینه توان، ولتاژ مدار باز و جریان اتصال کوتاه با استفاده از شبیه سازی عددی برای هر دو سلول جهت مقایسه بدست آمده است. اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم دارای شکاف انرژی تقریباً برابر هستند اما با توجه به قابلیت حرکت بسیار بالاتر اکسید روی نسبت به دی اکسید تیتانیوم این نوع از سلولهای خورشیدی رنگدانه ای اخیراً مورد توجه قرار گرفته اند. با در نظر گرفتن پارامترهای مناسب جهت مقایسه عملکرد دو سلول نمودار مشخصه ی جریان- ولتاژ بدست آمده است. این نشان می دهدکه با اعمال ولتاژ در نقطه ی بیشینه توان دردوسلول با فوتو آندهای TiO2 و ZnO ولتاژ مدار بازبه ترتیب 0/68v و 0/65v و جریان اتصال کوتاه آنها نیز به ترتیب 11/8mA/cm2 و 4/92mA/cm2 و بیشینه توان آنها به ترتیب 6/67mW/cm2 و 2/59mW/cm2 به دست آمده است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که هم ضریب پرکنندگی و هم بیشینه توان خروجی سلول با استفاده از فوتو آند TiO2 بیش از دو برابر بازده سلول با استفاده از فوتو آند ZnO می باشد.این یافته با نتایج تجربی سازگارومؤید آن است سلول های خورشیدی بر پایه ی فوتو آند TiO2 بیشترین مقدار بازده را دارا می باشد.

کلیدواژه ها

سلول خورشیدی، نانوساختار،دیاکسید تیتانیوم، اکسید روی، مدل سازی عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.