استفاده از روش‌های نوین کنترلی، راه‌کاری برای واحدهای فرآیندی در بهینه سازی مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC02_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن موحدی

شرکت نفت و گاز پارس

منصوره اسماعیلی

شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

چکیده

معرفی توانایی سامانه های کنترل پیشرفته ی فرآیندها (APC) در صنعت و عمومیت این بحث در میان کاربران، سبب بیان ابهاماتی نیز در برخی محفلهای علمی و صنعتی شده است. برای مثال عده ای پیاده سازی APC را مقوله ای سخت افزاری میانگارند و عده ای دیگر آنرا از جنس نرم افزار. از جانب دیگر مدافعان این رویکرد، زمان فعلی را بهترین مقطع برای بهره گیری از آن میدانند و در عوض نیز عدهای از کاربران احساس نیازی به استفاده از آن نداشته و در مقابلِ طرح آن در صنعت مقاومت میکنند. این نوشتار سعی دارد با بیانی نه چندان تئوریک، تنها به رویکردهای کاربردی APC بپردازد. به این منظور ابتدا با ذکر مقدمهای کوتاه، ضمن بیان تاریخچه ی کنترل پیشرفته فرآیند به تعاریفی مقدماتی از آن پرداخته شده است. در ادامه با طرح سئوال ماهیت APC چیست سعی شده است ضمن تبیین حداقل نیازهای طراحی و پیاده سازی آن، به نحو مقتضی پاسخ سئوال فوق داده شود. آنچه در این بخش مهم است، دسته بندی روشهای گوناگون APC است که سعی شده است روند شکلگیری این روشها را نیز بیان نماید. در بخش بعدی هم تعدادی از الگوریتمهای کنترلی قابل استفاده و روشهای گوناگون APC تشریح شده است. مبحث پایانی نیز به بیان و معرفی روشهای نوین کنترل فرآیندها در صرفه جویی انرژی میپردازد. لذا در این بخش ضمن معرفی رویکردهای نوین کنترلی در کاهش میزان مصرف انرژی، امیدواریم انشاءالله شرایطی فراهم شود تا تمام پتانسیلهای موجود در علم مهندسی کنترل را در صنایع خود به کار بگیریم.

کلیدواژه ها

کنترل پیشرفته ی فرآیند، بهینه سازی، انرژی، بهبود کیفیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.