متخلخل به روش سل-ژل و تکنیک غوطه وری: بررسی اثر زمان غوطه وری بر ضخامت پوشش

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نهمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC09_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم میرکاظمی

گروه مهندسی مواد-سرامیک، واحد علوم و تحقیقات تهران

امیر مقصودی پور

پژوهشگاه مواد و انرژی

مرتضی تمیزی فر

دانشگاه علم و صنعت ایران

سعید باغشاهی

دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین

چکیده

این تحقیق با هدف رسیدن به پوششی یکنواخت، بدون ترک و متراکم از زیرکونیای پایدار شده با 8 درصد مولی ایتریا به روش سل-ژل و تکنیک غوطه وری، انجام شد. در تحقیق حاضر به علت دسترسی آسان، از قرص آلومینای متخلخل به عنوان نماینده ای از یک زیرلایه متخلخل، استفاده شد. در مرحله اول، سل پلیمری 8YSZ با استفاده از پیش ماده های زیرکونیوم تترا ان پروپوکساید و ایتریم نیترات هگزاهیدرات به ترتیب به عنوان منبع تامین زیرکونیا و ایتریا و آب به عنوان عامل هیدرولیز کننده و استیل استون به عنوان عامل کی لیت ساز، سنتز شد. سل با نسبت مولی Propanol:AcAc:H2O:Zr(OPr)4=50:0/5:10:1 با زمان ژلاسیون مناسب جهت لایه نشانی انتخاب شد. از تکنیک های پراش اشعه X و طیف سنجی رامان جهت شناسایی فازی ژل پودری کلسینه شده در دماهای مختلف استفاده شد. پایه ها به تعداد دفعات 1 و 3 بار و زمان های غوطه وری 20 و 40 ثانیه و سرعت غوطه وری 3mm/s پوشش دهی شدند. نمونه ها پس از کلسیناسیون در دمای 1000 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت توسط SEM تحت بررسی ریزساختاری قرار گرفتند. نتایج حاصل از XRD بیانگر تشکیل فاز مکعبی بود و در طیف سنجی رامان حضور پیک شاخص در 620cm-1 تایید کننده نتایج XRD بود. نتایج حاصل از بررسی های ریزساختاری با SEM نشان داد که نمونه لایه نشانی شده با زمان غوطه وری 20 ثانیه و 3 بار تکرار مراحل پوشش دهی، دارای بهترین ریزساختار با کمترین میزان ترک می باشد. ضخامت نمونه بهینه با استفاده از تکتیک SEM از سطح پولیش، 5/5 میکرون گزارش شد.

کلیدواژه ها

زیرکونیای پایدار شده با ایتریا، پایه متخلخل، غوطه وری، ضخامت پوشش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.