ارائه الگوی مدیریت قبل از بحران با رویکرد آیندهپژوهی

- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
- کد COI اختصاصی: FNCAM01_556
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2115
نویسندگان
استادیار دانشکده صنایع دانشگاه مالک اشتر اصفهان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت سیستم بهره وری دانشگاه مالک اشتر اصفهان
چکیده
آیندهپژوهی مدیریت بحران، تلاشی نظاممند برای نگاه به آینده در حوزه مدیریت بحران است که با هدف شناسایی تهدیدات بالقوه طبیعی یا غیرطبیعی، پیشبینی نوع و روش ایجاد بحران ناشی از آنها، فناوریهای نو ظهور مورد استفاده در پیشبینی بحرانها و استفاده برای مدیریت صحیح و کارآمد منابع جهت بحرانهای آینده میباشد. در واقع، آیندهپژوهی مدیریت بحران یعنی آمادگی برای بحران آینده و به کار بردن منابع موجود به بهترین وجه ممکن و در راستای ارزشها میباشد آیندهپژوهی میتواند سیاستهای کلان مدیریت بحران را تحت تاثیر قرار دهد. این تحقیق به طور عمده بر تاثیرات متغیرهای آیندهپژوهی بر مدیریت بحران استوار است. لذا به منظور درک بهتر این تاثیرات پس از مطالعه مبانی نظری و تحلیل مدلهای مدیریت بحران یک مدل مفهومی در این زمینه به شیوهی دقیق و طبقهبندی شده و با جزئیات کامل کارکردهای آیندهپژوهی را در مدیریت قبل از بحران ارائه شده است. در انتخاب روشهای آیندهپژوهی باید به نوع و ماموریت سازمان، منابع مالی، انسانی و زمان موجود توجه شود که در تدوین این مدل از روشهای آیندهپژوهی سناریو نویسی و دیدهبانی استفاده شده است. با مدل ارائه شده میتوان به بهینهسازی فعالیتهای مقابله با بحران و به حداقل رساندن خسارات ناشی از آن نائل گشت و راه حلی رضایت بخش برای برطرف کردن شرایط غیر عادی به طریقی که منافع و ارزشهای اساسی حفظ و تامین شود دست یافتکلیدواژه ها
آیندهپژوهی، بحران، دیدهبانی، سناریو نویسی، مدیریت بحرانمقالات مرتبط جدید
- توسل به فضای مجازی به هدف یافتن هویت فرهنگی براساس نظریه اهداف و وسایل مرتون
- نقش فناوریهای دیجیتال در حکمرانی مطلوب نواحی روستایی
- نقش فناوری های نوین در بازطراحی حکمرانی فرهنگی و ارتقای تاب آوری سازمان ها
- نقش شبکه های اجتماعی بومی در تقویت حکمرانی فرهنگی
- نقش تعاملات اجتماعیدر پیشگیری از گرایش نوجوانان به استعمال مشروبات الکی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.