طراحی الگوهای اعتقادی در خانواده به عنوان مبدع تربیت اخلاقی فرزند
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: همایش رسالت دانشگاهیان در ترویج و توسعه فرهنگ نماز
- کد COI اختصاصی: NAMAZKHORASGAN01_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 815
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان
چکیده
مقدمه: برای دستیابی به اهداف تربیت دینی ، توسعه فرهنگ تعالی اهمیت ویژه ای دارد . در حقیقت پویایی تربیت دینی در شرایط کنونی به پویایی روشها ، نگرشها و برنامه هایی وابسته است که در سطح خانواده ، نظام های آموزشی و سیاست های حاکم بر جامعه مطرح میشود و باید از حالت کلیشه ای و تحمیلی خارج شده و با روشهای علمی و صحیح ارائه شود . برای توسعه فرهنگ دینی در جامعه واثر بخشی شیوه های تربیتی مربوط در دل و جان افراد ، از یک سو باید رغبت ونیاز درونی نسبت به این مسأله در آنان ایجاد شود تا انگیزه کافی برای بروز رفتار سالم را داشته باشند و از سوی دیگر باید روشها و شیوه های تربیتی فعال و مناسب جانشین شیوه های غلط و منفعل تربیتی گردد. با عنایت به تعریفی که از «تربیت» و «دین»به عمل آمده می وان گفت تربیت دینی فرایندی است دو سویه میان مربی و متربی که ضمن آن مربی با بهره گیری از مجموعه عقاید ،قوانین ومقررات دینی تلاش می کند تا شرایطی فراهم آورد که متربی آزادانه در جهت رشد و شکوفایی استعدادهای خود گام برداشته،به سوی هدف های مطلوب رهنمون گردد. عشق کلید تربیت دینی است. کسب فضایل اخلاقی باید به واسطه عشق به خداوند حاصل شود . هیچ تربیت وآموزشی بدون زمینه سازی ، موفق نیست. اگر مجموعه عناصر و عوامل تاثیر گذار در ارسال یک پیام ارزشی ، از وحدت و هماهنگی لازم در عمل برخوردار نباشد ،نمی تواند موثر واقع شوند و چه بسا آثار یکدیگر را خنثی کنند . کودک متأثر از تمام انگیزه های خانوادگی است و رفتار او از این محیط تأثیر می پذیرد . والدین به عنوان الگوهای اصلی زندگی کودک، احساسات ،علایق، ویژگی های اخلاقی و شخصیتی و حتی منطق قضاوتی و ارزشی خود را به او منتقل میکنند و کودک با علاقه و وجد تمام این معیارها را درونی می کند و شخصیت در حال تکوین خود را با آن وفق می دهد.کلیدواژه ها
خانواده - راهکار های آموزشی - باور های دینی و مذهبی - تربیت دینیمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.