تاثیر دور آبیاری و کم آبیاری در تعیین کارایی مصرف آب مناسب و کلروفیل برگ کاهوLactuca sativa با استفاده از سیستم آبیاری قطره ای در شرایط اقلیمی اهواز.
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدارکشاورزی ومحیط زیست سالم
- کد COI اختصاصی: SADHE02_167
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 911
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشیار و عضو هیات علمی گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز
استاد تمام و عضو هیات علمی گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشیار و عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر دور و سطوح مختلف آبیاری بر کلروفیل و برخی خصوصیات فیزیکی کاهو و همچنین افزایش کارایی مصرف آب در کشت کاهو در شرایط گلخانه ای در منطقه خوزستان می باشد.گلخانه مورد نظر واقع در دانشگاه شهید چمران اهواز بود.تعداد 4 سکو درون گلخانه با ابعاد 3/5در1/5متر به این کار اختصاص داده شد و سیستم آبیاری قطره ای با نوارهای تیپ دریپدار با فواصل قطره چکان 20 سانتیمتر و قطره لوله 20 میلیمتر و ضخامت 75 میکرون قبل از کشت در محل سکوها کارگذاری شد. تاثیر دو دور آبیاری 1 روز و 2 روز و دو سطح آبیاری 100 درصد و 80 درصد نیاز آبی گیاه بر روی عملکردکاهو مورد بررسی قرار گرفت.برای تعیین نیاز آبی روزانه از دستگاهTDRو برای تحلیل داده ها از نرم افزارSPSSاستفاده شد.کارایی مصرف آب،وزن تر،وزن خشک و ارتفاع بوته کاهو،تعداد برگ،کلروفیل برگ های خارجی گیاه و عملکرد کاهو در هر هکتار برای هر تیمار انتخاب شد.پس از تحلیل آماری نتیجه شد که در وزن تر و ارتفاع بوته،تعداد برگ و کلروفیل برگ اختلافمعنی داری در سطح 5 درصد رخ نداد. اما تیمارها در بیوماس(وزن خشک) گیاه موثر بوده و تیمارهای 100 درصد اختلاف معنی داری با تیمار 80 درصد 1 روز داشتند.همچنین بهترین کارایی مصرف آب در تیمار 80 درصد نیاز آبیاری با دور 2 روز به میزان 24/8و کمترین در تیمار 100 درصد نیاز آبیاری با دور 1 روز به میزان14/8کیلوگرم بر مترمکعب اتفاق افتاد.کلیدواژه ها
کلروفیل، اهواز، کاهو، گلخانه، آبیاریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.