تحلیل رخساره های رسوبی الکتریکی و ارزیابی پتروفیزیکی سازند های دالان و کنگاندر میدان پارس جنوبی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی نفت، صنایع گاز زمین شناسی و پتروشیمی
- کد COI اختصاصی: GASCONF04_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 61
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی نفت، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد ایران
دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد ایران
دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد ایران
چکیده
در این پژوهش اطلاعات ۳۰۰ حلقه چاه در دسترس بود که از اطلاعات ۴۳ حلقه چاه آن برای ساخت مدل رخساره الکتریکی استفاده شده سپس از مقاطع میکروسکوپی مربوط به ۴ حلقه چاه مغزه گیری شده جاهای مدل برای ارزیابی رخساره های الکتریکی و استفاده از آن در پیشبینی رخساره های رسوبی و پتروفیزیکی استفاده گردید. این مطالعه با استفاده از روش شبکه عصبی خودسازمانده ای رخساره های الکتریکی سازند آسماری در یکی از میادین نفتی جنوب غربی ایران تعیین گردید این رخساره لاگ از نظر کیفیت مخزن به ترتیب از نظر خوب تا ضعیف به صورت رخساره های لاگ ۱ و ۵ با بهترین کیفیت مخزنی رخساره های ۲ و ۶ با کیفیت مخزنی خوب رخساره ۳ با کیفیت مخزنی متوسط و رخساره های ۴ و ۷ با کیفیت مخزنی بد یا بدون کیفیت مخزنی مرتبه بندی گردید. در فرایند خوشه بندی اطلاعات مبنا داده های ورودی بر اساس مفهوم فاصله در روشهای مختلف قرار میگیرند به طوری که داده هایی که نسبت به یکدیگر دارای فاصله کمتری باشند در یک دسته و داده هایی که فاصله بیشتری دارند در دسته های جداگانه و دسته بندی می شوند. در این تحقیق از بین رخساره های الکتریکی کربناته رخساره الکتریکی شماره ۱ با کمترین آب اشباع شدگی و بالاترین تخلخل موثر دارای بهترین کیفیت مخزنی است؛ و رخساره الکتریکی شماره ۴ با بالاترین مقدار آب اشباع شدگی و کمترین تخلخل موثر دارای بدترین کیفیت مخزنی است. همچنین از بین رخساره های الکتریکی ماسه سنگی دولومیتی شده، رخساره الکتریکی شماره و نسبت به شماره ۶ دارای تخلخل موثر بالاتر و کیفیت مخزنی بهتری دارد. و رخساره الکتریکی شیل آهکی با شماره ۷ در مقایسه با همه رخساره ها، کمترین مقدار تخلخل موثر و عنوان بدترین رخساره الکتریکی را به خوداختصاص داده است. این مطالعه نشان داد که رخساره های الکتریکی کربناته موجود در سازند دالان وکنگان به خاطر غلبه شرایط کم انرژی در محیط تشکیل این سازند، گل غالب بوده و میکر ایت تقریبابه عنوان اصلی ترین جزء تشکیل دهنده این رخساره ها می باشد.کلیدواژه ها
رخساره های رسوبی الکتریکی، سازند های دالان و کنگان، میدان پارس جنوبیمقالات مرتبط جدید
- پیش بینی فاصله پرتاب سنگ ناشی از انفجار در معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر
- مطالعات زمین شناسی اقتصادی معدن ومیکرولیت تازه کند نیق - هوراند، آذربایجان شرقی
- پیش تحکیم و نگهداری تونل های راه و معدن، با استفاده از راک بولت با تزریق مواد ژئوپلیمری
- مروری بر رضایت شغلی و مطالعات انجام شده در صنایع مرتبط با معادن
- شیمی سنگ کل رخسنوهای پریدوتیت گوشته ای غرب مکران، جنوب شرق ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.