جایگاه فرآیند توسعه نرم افزار در معماری سازمانی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTM02_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3909
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدشروین استادزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عل

فریدون شمس

عضو هیات علمی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

سیدآرش استادزاده

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، دانشکده فنی و مهندسی

چکیده

مدیران همواره به دنبال راههایی هستند که به آنها در شناخت کامل از سازمان تحت مدیریتشان کمک کند. معماری سازمانی یک دید کامل را از سازمان فراهم می کند و می تواند به مدیران در شناخت سازمان کمک زیادی کند. از طرف دیگر، فرایندهای توسعه نرم افزار به توسعه دهندگان سیستمهای نرم افزاری کمک می کنند تا بتوان سیستم های اطلاعاتی با کیفیت بالاتر در سازمان ایجاد کنند. فرایندهای توسعه نرم افزار از یک منظر سطح پایین به سازمان نگاه می کنند، در حالی که معماری سازمانی یک دید کلان به سازمان دارد در نگاه اول به نظر می رسد نمی توان بین این دو سطح ارتباطی برقرار کرد. در این مقاله قصد داریم نشان دهیم چگونه می توان از فرایندهای توسعه نرم افزار در راستای ایجاد معماری های سازمانی استفاد کرد. انجام چنین کاری می تواند به هر دو دید کمک زیادی کند و باعث یکپارچه شدن آنها شود. روی هم رفته، این کار نرخ موفقیت پروژه های سیستمهای اطلاعاتی را در سازمان افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

فرآیند توسعه نرم افزار ، معماری سازمانی ، معماری مدل گردان ، توسعه مبتنی بر مولفه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.