تجاری سازی کارآفریىی: از دانشگاه تا صىعت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش دانشگاه کارآفرین؛ صنعت دانش محور
  • کد COI اختصاصی: CCC01_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1037
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل عباس نژاد باقری

کارشناس ارشد مدیریت استراتژیک، دانشگاه پیام نوربابل

ولی الله قلی پور گودرزی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل

حمیدرضا رضانیا

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل

چکیده

با توجه به قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران که بر پاسخگویی مراکز علمی، پژوهشی و آموزشی کشور به تقاضای اجتماعی، فرهنگی و صنعتی تأکید شده است. از این رو، ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه اهمیت بسیاری یافته است. از این دیدگاه ارتباط دولت، دانشگاه و صنعت در ایران نیاز به مطالعه و بررسی مجدد دارد. راهکارهای فعلی نمی توانند جوابگوی شرایط جدید کشور باشند و اگربخواهیم تحقق اهداف پیش بینی شده در سند چسم انداز 1404 جمهوری اسلامی ایران که در آن جامعه باید برخوردار از دانشی پیشرفته در زمینه تولید علم و فناوری و رشد پرشتاب اقتصادی باشد لازم است رویکردی جدید آغاز شوند. شیوه تحقیق در این مقاله بیشتر کتابخانه ای است و از مطالعات میدانی نیز برای بررسی و تحلیل ارتباط دانشگاه و صنعت استفاده گردیده است. در این مقاله با نگاهی به فرآیند کارآفرینی و کارآفرینی دانشگاهی به عنوان راهی به سوی انطباق با نیازهای کشور به مأموریت سوم دانشگاه ها که همان توسعه اقتصادی علاوه بر مأموریت آموزشی و تحقیقاتی است اشاره شد و دانشگاه کارآفرین به عنوان دانشگاه زاینده بنگاه مبتنی بر دانش از مهمترین عوامل پیوند علم و صنعت معرفی گردیده است در بخش های بعدی مقاله به تبیین ضرورت تحول در دانشگاهها در جهت تحقق اهدافی مانند اتصال حلقه های دانشگاه به حلقه های اقتصادی کشور، ایجاد دانشگاههای چند وظیفه ای بررسی می شود. در بخش نهایی مقاله پیشنهادهایی برای ارتقای ارتباط دانشاه و صنعت ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

تجاری سازی، کارآفرینی، دانشگاه و صنعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.