بررسی نقش توسعه بنگاه های کوچک و متوسط (SMEs) در ایجاد کارآفرینی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش دانشگاه کارآفرین؛ صنعت دانش محور
  • کد COI اختصاصی: CCC01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پژمان ارژنگ

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازر (بازرگانی بین المللی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

حسن بیدرام

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازر (بازرگانی بین المللی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

علی یزدان پناه

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی (کسب و کار)، دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

امروزه با توجه به تغییرات سریع فناوری، کاهش عمر محصول و رقابت شدید جهانی نیاز به ایجاد نوآوری بیش از پیش به چشم می خورد. در بسیاری از کشورها به برنامه های توسعه بنگاه های کوچک و متوسط به عنوان وسیله ای برای افزایش فرصت های شغلی، افزایش عدالت اجتماعی، ایجاد کارآفرینی انتقال فناوری نگاه می کنند. از طرفی بنگاه های کوچک و متوسط به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشورها کمک می کنند. این پژوهش به شناسایی عوامل تأثیر گذار بر توسعه و رشد بنگاه های کوچک و متوسط و نقش این بنگاه ها در ایجاد کارآفرینی در سطح کشور می پردازد. حجم نمونه در این پژوهش، 33 نفر از خبرگان اقتصادی کشور هستند. دادههای این پژوهش با استفاده از تکمیل پرسشنامه توسط خبرگان جمع آوری شده است. عوامل مؤثر بر توسعه بنگاه های کوچک و متوسط به صورت 10 عامل شناسایی شد و در 5 حوزه فعالیت بنگاه های کوچک و متوسط از جمله حوزه تولید محصولات پلاستیکی، تولید صنایع چوبی، تولید پوشاک، تولید مواد شیمیایی و تولید مواد غذایی از طریق روش تصمیم گیری گروهی تخصیص خطی که به روش بردا معروف است، رتبه بندی شدند و نتیجه این بود که مهمترین حوزه ی فعالیت بنگاه های کوچک و متوسط که در ایجاد کارآفرینی می توان توسعه داد حوزه تولید محصولات پلاستیکی است.

کلیدواژه ها

ایجاد کارآفرینی، بنگاه های کوچک و متوسط، توسعه، روش تصمیم گیری گروهی بردا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.