بررسی طول زهکش افقی در پنجه سد بر نیروی زیرفشار و گرادیان هیدرولیکی خروجی در زیر سد خاکی ناهمگن توسط شبیه سازی عددی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE07_0929
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1262
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
دانشیار گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده
بهدلیل نقش موثر سدهای خاکی در تامین نیازهای آبی و نیز ایجاد خطرات بالقوه برای جوامع پایین دست آنها، مسائل مربوط به ایمنی سدهای خاکی ضمن ساخت و نیز در دوران بهره برداری از اهمیت خاصی برخوردار است. در این مقاله پس از مرور اجمالی بر روشهای مختلف کاهش و کنترل نشت، به مطالعه و مقایسه کارایی استفاده از زهکش پنجه ای، پتوی رسی، دیوارههای سپری و پوششهای سنتتیک در کاهش اثرات سوء نشت از مقطع یک سد خاکی ناهمگن فرضی پرداخته شده است. دبی نشت از پی و بدنه و نیز گرادیان خروجی حداکثر افقی و قائم در پنجه سد با بهره گیری از زیرنرم افزار Seep/W مبتنی بر روش اجزای محدود محاسبه گردید. نتایجاینتحقیقنشاندادصرفنظرازامکانات اقتصادی،اجرایی و محلی، برای سد خاکی با مقطع مطلوب، هر چقدرطول زهکش بیشترباشدتأثیرآندرافزایش دبی نشتی،نیرویزیرفشارکلوگرادیان خروجی )نسبت به مدل بدون دیواره آب بند(بیشترمیباشد .همچنین مکان قرار گیری زهکش افقی جهت افزایش دبی نشت نیز در این تحقیق موردآزمایش قرار گرفته شده که دقت بررسی خط نشت در هسته و پوسته ی سدراافزایش می دهد.کلیدواژه ها
نشت، زهکش، زیرفشار، گرادیانخروجی، نرم افزار Seep/W ، اجزای محدودمقالات مرتبط جدید
- رتبه بندی فاکتورهای اساسی در ایمنی و امنیت مواد غذایی در زنجیره تأمین با روش BWM در ایران
- ارائه الگوی پیاده سازی سیستم QA/QC در ساخت ساختمان های سبز و اولویت بندی عوامل با استفاده از روش دیمتل و تحلیل AHP (مطالعه موردی شهر کرج)
- کاربرد محاسبات خاکستری در مدل سازی ریاضی
- اولین کنفرانس ملی مدل سازی ریاضی و رو ش های محاسباتی در علوم و مهندسی مدل های حمل و نقل با ساختار مسئله چند انتخابی
- احراز هویت در تلفن های همراه هوشمند از طریق شناسایی هندسه دست بدون تماس مبتنی بر شناسایی رنگ پوست و استخراج ویژگی های بیومتریک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.