طراحی بهینه هندسی تالابهای آب سطحی مصنوعی با استفاده از روش حجم محدود

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE07_0657
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1009
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ذونعمت کرمانی

عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر - کرمان، بخش مهندسی آب

احمدرضا سروری

دانشجو کارشناسی ارشد سازههای آبی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجید رحیم پور

عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر - کرمان، بخش مهندسی آب

غلامعباس بارانی

عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر - کرمان، بخش مهندسی آب، بخش مهندسی عمران

چکیده

علاوه بر وجود تالابهای طبیعی گاهی لازم است تا اقدام به ساخت تالابهای مصنوعی برای تامین آب، جلوگیری از سیل، کاهش دبی پیک، کاهش آلودگی آب و ... نمود. برای طراحی بهینه یک تالاب مصنوعی نیاز به محاسبه راندمان هیدرولیکی ) λ ( است، که این شاخص خود بوسیلهموقعیت و توزیع زمان ماند هیدرولیکی تالاب که بیان کننده مدت اقامت جریان در سیستم تالاب است، مشخص میشود. برای تحلیل و بررسیرفتار جریان و تعیین راندمان هیدرولیکی تالابها میتوان از مدلهای عددی استفاده کرد. به منظور مدلسازی جریان درون تالاب میتوان از معادلات میانگین عمقی و یا معادلات حاکم بر آبهای کم عمق استفاده نمود. یکی از روشهای گسستهسازی معادلات آبهای کمعمق روش حجم محدود است. این روش بر روی انواع شبکههای باساختار و بدون ساختار )اعم از مثلثی و چندضلعی( استفاده میشود. در این مقاله سعی برآن است تا با مدلسازی عددی جریان درون گروه تالابهای فرضی، شکل هندسی )نسبت طول به عرض( بهینه تالاب و شکل ورودی و خروجی جریان با توجه به معیارهای هیدرولیکی تعیین شود. برای این منظور معادلات جریان و پخش بر روی شبکه احجام محدود بیساختار مثلثی مورد تحلیل قرار میگیرند. نتایج حاصل از مدلسازی نشاندهنده افزایش راندمان هیدرولیکی با افزایش ضریب شکل میباشد

کلیدواژه ها

تالابهای مصنوعی آبهای سطحی، راندمان هیدرولیکی، زمان ماند، روش حجم محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.