بررسی مضامین پایداری و دیدگاه پیرنیا در بافت سنتی شهرهای ایرانی (بافت سنتی شهر کرمان)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
- کد COI اختصاصی: CBOEC02_329
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1641
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمان، گروه معماری
کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم، گروه معماری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان
چکیده
توسعه ی پایدار نتیجه ی رشد و آگاهی انسان صنعتی نسبت به مسائل زیست محیطی است و امروزه با پیشرفتدر تمامی علوم و دگرگونی هایی که در زمینه ی ساخت و ساز مطرح است روز به روز احساس نیاز به وجود اصلیبه نام پایداری در تمامی جنبه های زندگی انسان برای رفاه طولانی مدت در کل جامعه دیده می شود حال آنکه ازدیرباز فضاهای شهری سنتی که فضایی پاسخ گو به نیازهای ساکنانش بوده، از لحاظ توجه به نیازهای انسان و درنظر گرفتن آسایش مطلوب برای بهره برداران با امکانات موجود و بهترین راهکار برای استفاده ی کارآمد که مدنظر توسعه ی پایدار نیز می باشد مورد توجه بوده اند و از دیدگاه های متفاوتی مورد بررسی قرار گرفته است. ازجمله این دیدگاهها می توان به اندیشه ی زنده یاد پیرنیا و پنج اصل مردم واری، پرهیز از بیهودگی ، نیارش،خودبسندگی و درون گرایی اشاره نمود . معماری شهرهای کهن ایران بر مبنای این دیدگاه مطلوبیت و پاسخگوییبه نیاز را برای ساکنانش فراهم می ساخته است و با نگاهی دقیق تر به معماری کهن ، آشکار خواهد شد کهمردمان در پی ایجاد معماری ای بوده اند ، که اکنون پایدار نامیده میشود . این پژوهش با توجه به بافت قدیمشهرکرمان بر مبنای مطالعات کتابخانه ای و میدانی و روش استدلال منطقی، با هدف بررسی پنج اصل اندیشه یاستاد پیرنیا و مضامین اجتماعی، محیطی و اقتصادی توسعه پایدار و طرح این موضوع که تفکر معماری گذشته درراستای معماری کنونی است، در پی دست یافتن به مضامین پایداری و اصول مطرح گشته از سوی زنده یاد پیرنیادر بافت سنتی شهر کرمان می باشد، تا از این طریق بتوان راهی یافت تا معماری کنونی خود را بر مبنای مضامینپایداری، در راستای آنچه که از گذشته برایمان به یادگار مانده است، ارزشمندتر ساخت.کلیدواژه ها
اصول پیرنیا – بافت سنتی - کرمان - مضامین پایداریمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.